KJK’den Efrin çağrısı: Yarın değil şimdi sokaklarda olalım!

KJK Koordinasyonu, Efrin’e yönelik işgal saldırıları ve sivil katliam tehlikesine karşı duyarlılık ve eylem çağrısında bulundu.

KJK Koordinasyonı açıklamasında ‘’şimdi, insanlık onuru için büyüyen bu direnişe destek vermek, sokaklara akmanın anıdır. Tüm dünyayı yaşanan bu savaş suçuna, Kürt soykırımına karşı uyarmalıyız.’’ Denildi.

KJK’nin çağrısı şöyle:

‘’50 gündür başta kadınlar olmak üzere tüm Kürdistan halkı ve demokrasi savunucuları sokakları mesken eylediler ve işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto ediyorlar. Ancak bu gün saldırılar vahşet boyutlarına ulaşmış ve işgalci Türk devleti Efrin şehir merkezini işgal etmek istemektedir. Efrîn’den gelen çağrılar, haberler dikkate alındığında durumun kritik noktalara kilitlendiği görülüyor. Serîkaniyê, Til Hemîs, Cezaa, Kobanê nasıl ki DAİŞ karşısında insanlığın büyük direnişini geliştirdiyse bu gün de Efrîn büyük direnişi sergiliyor. Efrîn tüm insanlık adına faşizme karşı direniyor, kadın özgürlüğü için direniyor, özgür toplum için direniyor. Şimdi, insanlık onuru için büyüyen bu direnişe destek vermek, sokaklara akmanın anıdır. Tüm dünyayı yaşanan bu savaş suçuna, Kürt soykırımına karşı uyarmalıyız. Yarın değil, şimdi sokaklara taşarak, Efrîn’de gelişen direnişi zafere taşımalıyız.

Türk devletinin yaptığı soykırıma dur demeliyiz. Her yer direniş her yer Efrîn şiyarıyla Kürt gençlerini Efrine akmaya, sınırları yıkmaya çağırıyoruz. Kürt soykırımına karşı tüm dünya halklarını demokrasi savunucularını, kadın özgürlük mücadelecilerini faşizm karşıtlarını her yerde eylemleri radikalleştirmeye sonuç alıncaya dek her yeri eylem mekanı olarak ele almaya çağırıyoruz.

Son olarak Birleşmiş Milletlerin Türk devletinin işgal saldırıları sonucunda yaptığı açıklamaları tüm zamanların en utanç verici açıklamaları olarak görüyoruz. Günlerdir topraklarını savunan evlerini terk etmeyen sivil halkı şehirleri boşaltmaya teşvik eden, Türk işgalini meşru gören Birleşmiş Milletlerin yaptığı değerlendirmeleri tarih asla unutmayacak. Oysa Birleşmiş Milletler 25 Şubat da almış olduğu ateşkes kararına sahip çıkılmalıydı, böylece soykırımın önü alınmalıydı. Bu yaklaşım da göstermiştir ki, direniş baki, işgalciler geçici olacaktır. Pervasızlaşan faşist Erdoğan ve TSK, özgür iradeleriyle savaşan QSD direnişi karşısında kesinlikle bozguna uğrayacaktır. Zafer direnen halkların ve halkımızın olacaktır. Efrîn’in özgürlüğü tüm halkların özgürlüğüdür. Sürekli ve etkili eylemlerini özgürlük için tüm meydanları hınca hınç doldurarak Erdoğan’ın ve vahşi TSK’sını Efrinden sonsuza dek yenilgiye uğratarak çöpe atalım. Halkımız direnişiyle soykırımı ve faşizmi durduracak. Tarihin en büyük dersini Erdoğan ve TSK’ya verecektir. Kazanan Direniş olacaktır.

Kazanan özgürlüktür, Zafer iradeleriyle direnenlerin olacaktır!’’