KJK: AKP, Efrin’de saplanacak

KJK Koordinasyonu, Efrin’e yönelik saldırılara karşı direnişi büyütme ve Erdoğan rejimini tarihe gömme çağrısında bulundu.

Efrin’e yönelik saldırılara ilişkin yazılı açıklama yapan KJK Koordinasyonu, ‘’Birlikte direnelim Efrin kazansın, Rojava kazansın, Türkiye halkları, Suriye halkları, Ortadoğu halkları kazansın’’ dedi.       

AKP’nin Efrin’de saplanacağını belirten KJK, ‘bu savaş Erdoğan rejiminin Vietnamı olacak’’ dedi.

KJK açıklamasında, ‘’Sömürgeci faşist Türk devleti ve ordusu Efrin'i işgal ederek, Erdoğan'ın Kürt düşmanı politikalarının batağına saplanmıştır. Kürt iradesine ve örgütlülüğüne hiçbir biçimde tahammül edemeyen AKP, TC devlet sınırlarını da geçerek Rojava'ya, Efrin'e saldırıp haddini fazlasıyla aşmıştır. "Zeytin Dalı" olarak da isimlendirilen bu saldırı, açıktan Kürtler'e ilan edilmiş bir savaştır. Zeytin dalı denilmesi, bu kirli savaşın barış sembolüyle ifadelendirilmesi, tamamen bir özel-psikolojik savaş gereğidir. Bu savaş Kürtler'e ve Türkiye halklarına açılmış bir savaştır. Tamamen Erdoğan ve etrafındaki azılı güruhun çıkarları için yürütülen bir savaştır. İşçinin, köylünün, kadınların, işsizlerin, yoksulların, orta halli vatandaşın, gençlerin, öğrencilerin, yine farklı kimlik ve dini kesimlerin bu savaştan hiçbir çıkarı yoktur. Bu bir avuç zengin azınlığın dışında kalanların payına düşen, cephede ise savaşmak, ölmek-öldürmek, cephe gerisinde ise daha da yoksullaşmak, sömürülmektir. Zeytin Dalı dedikleri, Kürt halkının Rojava'daki ve genel anlamdaki kazanımlarını tasfiye etme, Türkiye halklarını sömürdükçe sömürmedir. Bunun başka bir adı ve anlamı yoktur’’ denildi.

SALDIRI TÜM SURİYE HALKLARININ İRADESİNE MÜDAHALEDİR

Saldırının Suriyeli halkların iradesine de müdahale olduğunu belirten KJK, bu durumun Ortadoğu'yu daha büyük bir krize sürüklediğini kaydetti.

Açıklamanın devamı şöyle:

DAİŞ'in Bölgeye getirdiği felaketlerden daha büyük bir felaketi geliştirmektir. Türk Devleti-ordusu ve AKP, tüm bunların faturasını çok ağır ödeyecektir. Efrin savaşı, herhangi bir savaş olmayacaktır. Efrin halkının direnişi, etkili ve tecrübeli YPG/YPJ'nin, yine Devrimci Güçler'in direnişi, AKP ve MHP ittifakını bitirecektir, Erdoğan'ın sarayını başına yıkıp o çoktandır hak ettiği diktatörler çöplüğüne atacaktır. Ve Efrin bu direnişinde yalnız olmayacaktır. Özgürlük hareketi sonuna kadar Efrin halkının yanında olur iken, Kobani'den Amed'e, Amed'den Süleymaniye'ye, Süleymaniye'den Urmiye'ye, Rusya'ya, Almanya, Fransa, Hollanda, artık nerede bir Kürt varsa orada tüm Kürtler Efrin halkının yanında olacak, ayakta olacaktır. Yine tüm devrimci, sosyalist, demokrat, anti faşist, duyarlı ve vicdanlı dostlarımız, insanlarımız, kadınlarımız bu faşist işgale karşı dur diyeceklerdir.

AKP, EFRİN’DE SAPLANACAK

Bu savaş, AKP hükümetinin Vietnam'ı olacaktır, bitişi olacaktır. AKP, Efrin'de batağa saplanacak, Rojava devriminin görkemli direniş ruhunda boğulacaktır. Erdoğan bu savaş kararını alarak, aslında idam ipini boynuna kendisi asmıştır, o Zeytin Dalının Erdoğan'ın idam sehpası olmaktan başka bir anlamı yoktur. Bu savaş, uçaklarla, tanklarla, havan-obüslerle, Sivas'tan, Bolu'dan getirilen komandolarla, hele hele üç gün bile savaşamayan ÖSO'larla kazanılacak bir savaş değildir. Bu savaş, bir irade, bir çizgi savaşıdır. Bu savaşta kazanacak olan, BAŞKAN APO çizgisinin direniş ve yaşam çizgisidir. Bu çizgi, yirmi birinci yüzyılın zafer çizgisidir. Arinler ve Gelhatlar Kobani direnişinde bunu kahramanca ortaya koydular. Efrin direnişi, Kobani mirası üzerinden bu zafer çizgisini Efrin'in kutsal toprakları üzerinden ilmek ilmek örerek faşizme dersini verecektir. Efrin halkının zeytini, faşist AKP'nin zeytin dalını param parça edecektir.

DİRENİŞ ÇAĞRISI

Bu savaş işgalcidir, insanlık dışıdır, başta Kürt, Suriye, Türkiye halklarına olmak üzere Ortadoğu halklarına açılmış kirli bir savaştır. Ortadoğu'da özgür yaşam modeli olarak gelişen Rojava devrimine karşı gelişen bir savaştır. Rusya, Türk savaş uçaklarına izin vererek, bu savaşın ortağı olmuştur. ABD de sorumluluğu Rusya'nın üzerine atarak özünde Türk devletine göz yummuştur. Uluslararası güçler klasik Kürt politikasını yürütmeye devam ederken, Kürt halkının ve dostlarının mücadelesi, bu soykırım kıskacını Kobani'de olduğu gibi kıracak ve başaracaktır.

Tüm Kürtleri, kadınları, devrimci ve demokrat dostları, yoldaşları bu tarihi an'da, Türk faşist devletine, AKP-MHP işgalci sömürgeci devletine karşı mücadelede birleşmeye, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Halklarımızın başına bela olmuş bu faşist sömürgeci Erdoğan rejimini birlikte tarihe gömmenin zamanı çoktan geldi geçti. Bu tarihi fırsatı ve şansı Efrin'de ve Efrin etrafında direnerek mutlaka değerlendirelim.

Birlikte direnelim Efrin kazansın, Rojava kazansın, Türkiye halkları, Suriye halkları, Ortadoğu halkları kazansın.