KJK: 3 Şubat Efrîn eylemlerine herkes katılmalı

Efrîn direnişinin halkların direnişi, özgürlük direnişi olduğunu belirten KJK, ‘’tüm dünya kadınlarını, halkımızı, dostlarımızı, özgürlük ve demokrasi güçlerini 3 Şubat’ta gerçekleşen eylemliliklere katılmaya çağırıyoruz’’ dedi.

KJK Koordinasyonu, 21. yüzyılın Kürtlerin ve kadınların direniş ve özgürlük yüzyılı olacağını belirtti.

Rusya ve Amerika’nın bilgisi ve onayı ile Türk devletinin Efrîn topraklarına saldırdığına ve işgal etmek istediğine dikkat çeken KJK, “Rusya ve Amerika siyaseti ve diplomasisinde ahlak ve vicdan ilkesi hiç bir biçimde görülmemektedir. İnsanlığın demokrasi ve özgürlük cephesi tüm bu yaşananları izlemektedir. Elbette ki bir gün mutlaka insanlık tarihinde bu yaşananlar bir bir değerlendirilecektir. Tüm Kürt halkı kendilerine karşı geliştirilen bu insanlık dışı vicdansız yaklaşımı asla unutmayacaktır. Efrîn bir Kürt kenti olmasına rağmen Türk devletinin inkarcı, imhacı, asimilasyoncu ellerine bırakılmıştır. Kürtler üzerinde yeniden bir komplo ile parçalama, topraksızlaştırma, göçertme, kimliksizleştirme ve iradesizleştirme planlamaları devam etmektedir. Buna karşılık Efrîn’de savaşan ve direnen YPJ, YPG, QSD savaşçılarının ve Efrîn halkının direnişini selamlıyoruz. Dünyanın dört bir tarafında Efrîn için ayağa kalkan halkımızı ve dostlarımızı selamlıyoruz.’’

SELAM OLSUN EFRÎN DİRENİŞİNE

“KJK olarak her zaman Efrîn halkının ve özgürlük savaşçılarının yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz” denilen açıklamada, “Ve diyoruz ki. Selam olsun Efrîn direnişine. Selam olsun Efrîn’de savaşan savaşçılara ve direnen Efrîn halkına... Yine Efrîn’de geliştirdiği fedai eylemi ile kadın özgürlüğünün ve Kürt kadınlarının toprağa bağlılığının nişanesi olan Avesta Xabur arkadaşın eylemini de büyük bir saygı ile selamlıyoruz. YPJ savaşçısı Avesta Xabur adını unutulmaz bir şekilde kadın özgürlük tarihinin, halkların özgürleşme tarihinin sayfalarına yazdırmıştır. Avesta Xabur yoldaş Arin Mirkan, Zilan, Beritan, Viyan Soran arkadaşlar gibi kadın özgürlüğünün sembolü olmayı başarmıştır” ifadelerine yer verildi.

EFRÎN EYLEMLİLİKLERİ KESİNTİSİZ DEVAM ETMELİ

KJK, şu hususlara da dikkat çekti: “Rojava Devrimi insanlığın özgür ve eşit yaşamı, ulus-devlet yaşamına karşı alternatif yaşamı oluşturma devriminin adıdır. Rojava Devrimi halkların kadın özgürlük çizgisi temelinde, demokrasi, adalet ve eşitlik ilkeleri ile halkların birlikte, kardeşçe yaşamasının devrimidir. Esasen uluslararası devlet sistemlerinin Efrîn’e karşı geliştirilen saldırılara karşı sessiz kalmasının nedeni de budur. Devletçi sistemler farklı alternatif bir yaşam ve sistemin gelişmesine karşı son derece öfkeliler. Ancak dünyada özgürlük, eşitlik yanlısı tüm kesimler de Rojava Devrimi’ni bir umut olarak görmektedirler. Bu nedenle de dünyadaki insanlığın özgürlük düşüncesi, vicdan ve ahlakını taşıyan tüm kesimler güçlü bir şekilde Efrîn işgaline karşı geliştirilen saldırılara karşı eylemliliklerini ve tutumlarını göstermektedirler. Bu eylemlilikler dünyanın her tarafında etkili ve sürekli bir şekilde Efrîn’deki Türk devletinin saldırıları durduruluncaya dek devam etmelidir. 

Bu temel de 3 Şubat günü dünyanın her tarafında gerçekleşecek olan eylemliliklere, yürüyüşlere başta kadınlar olmak üzere tüm özgürlük, demokrasi, adalet güçlerini katılmaya çağırıyoruz. Çağın direnişi, Efrîn direnişinin yanında güçlü bir biçimde saf tutalım. Halkımız ve tüm dostlar Efrîn şahsında yaşanan sürecin insanlığın özgürleşmesi açısından varlık-yokluk süreci olduğunu görerek özgürlük ve direniş ruhu katılmalıdırlar. Efrîn işgali özünde insanlığın özgürlük umutlarının işgali anlamına gelmektedir. İnsanlığın özgürleşme, yeni bir yaşam istemi Efrîn’de bitirilmek isteniyor. Bu nedenle Efrîn direnişi evrensel bir direniş haline gelmiştir. Bu nedenle sömürgeci, işgalci Türk devletine ve onunla işbirliği yapan devletleri teşhir edelim. Efrîn direnişi halkların direnişi, özgürlük direnişidir. Efrîn direnişi ile insanlığın parlayan yol gösterici yıldızı olacaktır. Bir kez daha tüm dünya kadınlarını, halkımızı, dostlarımızı, özgürlük ve demokrasi güçlerini 3 Şubat’ta gerçekleşen eylemliliklere katılmaya çağırıyoruz. Efrîn eylemlilikleri güçlü bir şekilde devam etmelidir. Kazanan Efrîn direnişi şahsında tüm insanlık olacaktır.”