Kerkük'te kadın eğitim devresi

RJAK tarafından Kerkük'te başlatılan kadın eğitim devresi yeni mezunlar verdi.

Kürdistan Özgür Kadın Örgütü (RJAK) tarafından Kerkük'te Şehit Viyan Akademisi'nde düzenlenen eğitim devresine katılan kadınlar, eğitimlerini tamamladı. "Şehit Derya Zêbarî Devresi" adıyla başlatılan eğitim devresine Kerkük ve çevre kasabalardan onlarca kadının katıldığı devre 10 gün sürdü.

Kadın özgürlüğü, kadın tarihi ve kadın özgürlük mücadelesi tarihi, Kürt Özgürlük Hareketi'nde kadın özgürlük mücadelesi, Jineoloji, Demokratik Özerklik ve Özgür yaşam gibi derslerin verildiği devreyi tamamlayan kadınlar için tören düzenlendi.

Törende konuşan RJAK adına konuşan Kişwer Şerîf, kadınların toplumun ve yaşamın tüm alanlarında rollerini daha aktif bir şekilde oynamaları için bu eğitim devresini başlattıklarını söyledi. Kîşwer Şerîf, "Önder Apo felsefesi doğrultusunda düzenlediğimiz bu eğitim devreleriyle kadının öncülük rolünü yeniden üstlenmesini hedefliyoruz" dedi.

Eğitim devresine katılan Soma Ferhad ise Germiyan bölgesinden birçok farklı bölgeden kadınların eğitime katıldığını belirtirken, Jiyan Mecid de özgür yaşamı yeniden inşa etmek için eğitim devresine katıldıklarını kaydetti.