Kemalbay Ankara’da gözaltına alındı-YENİLENDİ

HDP eski Eş Başkanı Serpil Kemalbay Ankara’da gözaltına alındı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP eski Eş Başkanı Serpil Kemalbay gözaltına alındı.

HDP’nin 10 Şubat’ta yapılan kongresinde Eş Genel Başkanlık görevini devredip, PM üyesi seçilen Serpil Kemalbay, hakkındaki yakalama kararı doğrultusunda ifade vermek üzere gittiği Ankara Adliyesi gözaltına alındı. Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, adliye binasına girmek üzere iken önünü kestikleri Kemalbay’ı gözaltına aldı.

Hakkında çıkarılan yakalama kararı konusunda doğrudan savcılığa ifade vermek isteyen Kemalbay, Ankara TEM Şube binasına götürüldü.

HDP kongresi öncesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun da bulunduğu 7 isim gözaltına alınmış, Kemalbay'ın da aralarında bulunduğu 17 isim hakkında ise yakalama kararı verilmişti.

Bu kapsamda Kemalbay’ın, İstanbul Esenyurt’taki evinde de bu sabah saatlerinde polisler tarafından kapı kırılarak arama yapılmıştı.

Kemalbay’a yönelik gözaltı işleminin, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin bugünkü grup toplantısında Serpil Kemalbay’ı hedef göstermesi sonrasında olması ise dikkat çekti. Erdoğan, konuşması sırasında bir salondakilere slayt gösterisi izleterek, aralarında Serpil Kemalbay'ın da olduğu HDP ve CHP'leri 'terör sevici' diyerek hedef gösterdi.