KCK: Paris katliamının hesabını soracağız

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledildiği 9 Ocak Paris katliamının hesabını soracaklarını belirtti.

9 Ocak Paris katliamının yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yapan KCK, ‘bu katliamın soykırımcı sömürgeci Türk devleti ve AKP iktidarı tarafından yapıldığını’ vurguladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yazılı açıklamasında, ‘’9 Ocak’ta katledilen üç kadın devrimciyi saygıyla anıyor, onların özgürlük tutkularını mücadelemizde yaşatıp zaferle taçlandıracağımızın sözümüzü yineliyoruz.’’ denildi.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez Kürt Özgürlük Hareketi’nin özgürlük tutkusunu en yüksek düzeyde temsil ettikleri için katledildiklerini belirten KCK, üç devrimci kadının şahsında özgürlük tutkusuna saldırıldığını belirtti.

‘SALDIRI KADIN ÖZGÜRLÜK ÇİZGİSİNE YAPILMIŞTIR’

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

‘’Bu saldırıyı Sakine yoldaş şahsında hem PKK'ye hem de Önder Apo'nun kadın özgürlük çizgisine yönelik yapmışlardır. Soykırımcı sömürgecilik ölümünü PKK çizgisinde ve bu çizginin kadın özgürlük tutkusunda görmektedir. Kadın özgürlük tutkusunun soykırımcı sömürgeciliği yıkacak mücadele düzeyini ortaya çıkarmasından korkmuşlardır. Bu saldırı, soykırımcı sömürgeci Türk devletinin en fazla neden korktuğunu gözler önüne sermiştir.

Sakine, Fidan ve Leyla yoldaşlara hem Avrupa’da, hem de ülkede halklarımızın sahiplenmesi PKK'nin ve kadın özgürlük çizgisinin öldürülemeyeceğini, yok edilemeyeceğini bir daha ortaya koymuştur. Bu şahadetler PKK ve kadın özgürlük çizgisinin ölümsüzlüğünün kanıtı olmuştur.

KATLİAMIN SORUMLUSU SÖMÜRGECİ TÜRK DEVLETİDİR

Sakine, Fidan ve Leyla yoldaşların şahadetinden sonra özgürlük mücadelemizin özgürlük kararlılığı daha da artmıştır. Gençlerin, kadınların ve tüm halkımızın mücadeleyi yükseltip bu yoldaşların özgürlük tutkusunu mutlaka gerçekleştirme iradeleri ve iddiaları daha da güçlenmiştir. Bu devrimcilerin şahadetinin üzerinden geçen her yıl özgürlük tutkumuzu ve mücadele azmimizi daha da pekiştirmektedir. Soykırımcı sömürgecilik ne kadar saldırırsa saldırsın, bu sadece özgürlük irademizi, direnişimizi ve mücadelemizi büyütmekten başka bir sonuç vermeyecektir. Sara’sız, Rojbin’siz ve Ronahi’siz geçen dört yılda öfkemiz daha da büyümüş, onların özlemlerini gerçekleştirme kararlılığımız daha da artmıştır.

Üç devrimcinin katili esrarengiz biçimde ölmüştür. Böylece bu katliamın arkasındaki güçleri açığa çıkarma ve dünya kamuoyu önünde hesabını sorma imkanı ortadan kaldırılmıştır. Kuşkusuz bizler için kimlerin karar alıp bu katliamı uygulattığı sır değildir. Soykırımcı sömürgeci Türk devleti ve AKP iktidarı bu katliamın sorumlusudurlar. Bu katliamın hesabını Özgürlük Mücadelesini geliştirip Kürdistan'ı özgürleştirerek ve Türkiye ve Ortadoğu'yu demokratikleştirerek soracağız.

Sara’nın özgürlük tutkusu, en zor koşullarda mücadele duruşu bu Hareketin ruhu olduğu müddetçe hiçbir saldırı sonuç alamayacak, zafer mutlaka Özgürlük Hareketimizin olacaktır.’’