KCDK-E ve Avusturya Ciwaka Azad’dan Ahmedi için başsağlığı

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne uzun bir süre emek veren ve bugün sabah saatlerinde Viyana’da yaşamını yitiren Nina Ahmedi için KCDK-E ile Avusturya Civaka Azad birer başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajlarda Ahmedi’nin mücadeleci kişiliğine dikkat çekildi.

KCDK-E mesajında şunları belirtti: “Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşayan ve 3 yıldır rahim kanseri tedavisi gören Nina Ahmedi’nin vefatı bizleri derin üzüntüye boğmuştur. Başta ailesinin ve tüm Kürdistanlıların başı sağ olsun.

Başta özgür basın olmak üzere birçok alanda faaliyet yürüten Kürt kadını Nina Amedi, fedakarlığı ve mücadeleye bağlılığı ile Avusturya’da sevilen bir kadın yoldaşımızdı.

Vefatından 3 gün önce KCDK-E olarak yattığı hastanede ziyaret ettiğimizde, son günlerini yaşadığını ve ölümden korkmadığını ifade etmişti. Açlık grevindeki arkadaşların büyük bir direniş gerçekleştirdiklerini ve üzüntüsünün Önderlik üzerindeki tecrit kalktığında göremeyeceğini dile getirmişti.

Nina Ahmedi kadın yoldaşımız, son nefesine kadar Önderliğe ve mücadeleye bağlılığını dile getirmiştir. Nina Ahmedi’nin anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.”

CİWAKA AZAD: YILLARINI KÜRT ÖZGÜRLÜĞÜNE ADADI

Avusturya Ciwaka Azad ise mesajında, “30 yıllık emektar Heval Nina’yı bugün kaybettik. Avusturya’da Kürt özgürlük mücadelesinin ve kadın özgürlük emekçisi olan, yıllarını Kürt özgürlüğüne adayan birisiydi.

Her zaman kadın özgürlüğü için her yerde mücadele eden birisi oldu. Nefesinin son anına kadar mücadele inancını hiç kaybetmedi. Biz de seni çok seviyor, vermiş olduğun mücadele önünde saygı ile eğiliyoruz can yoldaşımız Heval Nina.

Heval Nina bundan üç sene önce kansere yakalandı ve doktorların yaşamaz dediği Nina Can özgürlük mücadelesinin vermiş olduğu inanç ve Önderliğinin felsefesine inanan birisi olarak yaşama tutundu 3 sene süren ölüm ile mücadelesi günümüze kadar geldi ve bugün hayata gözlerini yumdu.

Kendisi ‘Yaşam nasıl insanlar için ise ölüm de insanlar için var olan bir gerçekliktir’ derdi. Ve kendisinin ölümden zerre kadar korkmadığını söylerdi. Korkusunun başta şehitler olmak üzere önderliğine layıkıyla hizmet verememeden çekip gitmek olduğunu dile getirmişti. Hayata gözlerini yummadan önce Kürt halkından helallik istedi. Bizler de seni, özlemin ve hayalin olan özgür Önderlik ve özgür Kürdistan mücadelemizde yaşatacağız. Ailesi ve Kürt halkının başı sağ olsun” denildi.