Katledilen Aykan’ın cenaze töreninde erkek şiddeti!

Kocası tarafından katledilen Asiye Aykan'ın cenaze töreninde kadınlara erkek şiddeti uygulandı. Kadınlar ise geri adım atmadı.

Üsküdar'da 27 Kasım günü kocası Yılmaz Aykan  tarafından katledilen HDP’li Asiye Aykan, son yolculuğuna uğurlandı.  Ümraniye Ihlamurkuyu Camii'nde düzenlenen törende kadınlara yönelik erkek şiddeti damgasını vurdu. HDP Kadın Meclisi öncülüğünde camiye gelen kadınlar, önce erkekler tarafından cenaze başından uzaklaştırıldı, sonra tabutu taşıma talepleri engellendi. Bu engele karşı çıkan kadınlar erkekler tarafından  iteklenirken, Asiye Aykan'ın akrabası olduğu öğrenilen bir erkek kadınların üzerine yürüdü ve cinsiyetçi küfürler etti.  

GERÇEĞİ ÇARPITAN MEDYAYA TEPKİ 

Tüm provokasyonlara rağmen geri adım atmayan kadınlar, Samandıra Mezarlığı'na götürülen Asiye Aykan’ın cenazesine sahip çıktı. Cenazenin defni sonrası kadınlar adına açıklama yapan HDP Üsküdar İlçe Eş Başkanı Gülistan Kan, kadınların gözünü ne silahların ne de tehditlerin ne de baskıların korkutabileceğini vurguladı. Yaşananları çarpıtan ve Asiye Aykan'ı 'suçlu' gösteren medya kuruluşlarına tepki gösteren Kan, erkek egemen basın kuruluşlarının gerçekleri çarpıtıp kadın düşmanı haberler yaparak, hem cinayeti haklı göstermeye hem de katili korumaya çalıştığını kaydetti.  

'SUSMUYOR VE İTAAT ETMİYORUZ'

Kan, "Asiye Aykan'ı katledenin, iktidarın kadın düşmanı politikalarından güç ve cesaret alanların erkekler olduğunu belirterek, "Sözümüz olsun; katillerin cezasız kalmaması için davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Dün olduğu gibi bugün de haykırıyoruz; susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” dedi.