'Karanlık hakikat için yapılan gazetecilikle aşılır'

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, "Karanlığı aşmanın tek yolu dayanışma ve direnişle hakikat için yapılacak gazeteciliktir" dedi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Baskı, gözaltı ve tutuklama furyası altında karşıladığımız 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bizim için ne yazık ki kutlanacak bir gün olmaktan çok uzak. 165 gazetecinin tutuklu, en az 10 binin işsiz olduğu ve 'dışarıda' kalanların ise her an saldırı tehdidi altında olduğu bir ortamda bir kutlamadan çok dayanışmaya ve hakikat için direnişimizi büyütmeye ihtiyacımız olduğunun farkındayız" denildi.

'KARANLIĞI AŞMANIN YOLU...'

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"İktidarın yaratmak istediği ‘tek tip’ toplum inşasına çanak tutan ‘tek tip medyasına’ karşı, muhalif gazeteciler gün yok ki gözaltı ve tutuklanma ile yıldırılmaya çalışılmasın. Haberlerimiz 'delil' olarak gösteriliyor, yargılanıyoruz. Bunca saldırı ve baskıya rağmen biliyoruz ki, bu karanlığı aşmanın tek yolu dayanışma ve direnişle hakikat için yapılacak gazeteciliktir.

Bunun bilinci ile Sûr’da evi yıkılan yurttaştan Yüksel’de sesi kısılmak istenen emekçiye, açlık grevindeki tutsaklardan şiddete maruz kalan kadınlara kadar, sesi kısılmak istenen kim varsa orada olup, gerçekleri yazmaya ve söylemeye devam edeceğiz.

'KUTLAMA DEĞİL, MÜCADELE GÜNÜ'

Gazeteciliğin suç olmadığını her defasında aynı kararlılıkla haykırıp, kameramızı ve kalemimizi hakikatlerden yana tutacağız. Bu nedenle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bizim için bir kutlamadan çok mücadelemizin süreceğine dair kararlılığımızı yenileyeceğimiz bir gün olabilir. Yine iktidar yargısı ve medyası ne kadar arkadaşlarımızı karalamaya çalışsa da biz amaçları hakikati yazmak olan meslektaşlarımızın gazeteciliklerine tanık olduğumuzu bir kez daha yinelemek isteriz. Bu bağlamda 15 Temmuz 2016’dan beri tutuklu olan ve yarın mahkemesi görülecek KHK ile kapatılan DİHA muhabiri Şerife Oruç’un duruşmasına da dikkat çekiyor, tüm tutuklu meslektaşlarımız gibi, Oruç’un gazeteciliğine de tanık olduğumuzu bir kez belirtiyoruz."