Kandilli kadınlar: İşgale izin vermeyeceğiz

Savaş dışında bir vaadi olmayan Erdoğan'ın seçim öncesi Kandil'e yönelik saldırı tehditlerine tepki gösteren Kandilli kadınlar olası bir işgal girişimine izin vermeyeceklerini belirtti.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimlerinde ihtiyaç duyduğu oyu alamayacağını anlayınca yine savaş planını devreye koydu. Efrîn'i işgal eden, Güney Kürdistan topraklarına ait bölgeleri aylardır uçaklarla bombalatan Erdoğan hükümeti seçimlere 15 gün kala Kandil'e operasyon tehdidinde bulundu.

Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi ile yaşamlarını ören Kandilli kadınlar Erdoğan'ın "Kandil'e de gireceğiz" tehdidine tepki gösterdi. Türk devletinin Kandil'e yönelik saldırı girişimini değerlendiren kadınlar yaşamlarına yapılan bu saldırılara asla müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.

'TOPRAKLARIMIZ İÇİN DİRENECEĞİZ'

Kandil'de imece usulü yaşamlarını sürdürdüklerini belirten kadınlardan Süveyla Resul, Türk devletinin Kandil'e yönelik saldırı girişimlerine müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi. Türk devletini amacının Kürtleri parçalamak olduğunu ifade eden Süveyla Resul, Kandil'de yaşayan her ailenin yaşamından memnun olduğunu söyledi.

Türk devletinin Efrîn işgalinin hatırlatan Süveyla Resul, "Efrin’i işgal eden zihniyetin bu topraklar için de aynı planı var. Bağlarımızı bahçelerimizi bombardımana tutuyor ama biz korkmuyoruz topraklarımız için direneceğiz" ifadelerini kullandı.