Kakabaveh: Demokrasi için Öcalan özgür olmalı

İsveç Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabevh, Türkiye ve Ortadoğu'da demokrasinin sağlanabilmesi için Kürt Halk Önderi Öcalan'ın serbest bırakılması ve PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması talebiyle Kürdistanlıların Stockholm'un Norrmalstorg Meydanı'ndaki açlık grevinin 2. gününde aralarında İsveç Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabeveh, 'Operation 1325' adlı savaş karşıtı örgütün temsilcileri, İsveçli yazar ve sanatçılar açlık grevcilerini ziyaret ederek destek mesajları verdi.

Kadınların barış görüşmelerde yer alması için mücadele eden 'Operation 1325' adlı örgütlenmenin şefi Annika Schabbauer, örgütlenmenin amaçları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra da Kürdistanlılarla söyleşiler gerçekleştirdi.

Saat 17.00 sularında eylemciler, çadır önünde bir gösteri gerçekleştirdi. İsveç Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh, burada yaptığı konuşmada Kürt halkı ve diğer azınlıklara yönelik baskı ve terör uygulayan Türkiye, İran ve Suriye'ye ve baskılara göz yuman batılı ülkelere eleştiriler yöneltti.

Türkiye'yi devlet terörü uygulamakla ve işgalci olmakla suçlayan Kakabaveh, Türkiye'nin halkın seçilmiş temsilcilerini cezaevine doldurarak ve Efrîn'de katliamlar yaparak insanlık suçu işlediğini söyledi.

Türkiye ve Ortadoğu'ya demokrasinin gelebilmesi için Öcalan'ın serbest bırakılması ve PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılması gerektiğini söyleyen Kakabaveh, Avrupa Birliği üyeliğine aday, NATO üyesi Türkiye'nin baskı ve katliamlarına sessiz kalan Avrupa Birliği ve Batılı ülkeleri eleştirdi.

Kakabaveh, Öcalan başta olmak üzere, Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde tutulan siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, gazeteci, yazar ve sosyalistlerin derhal serbest bırakılmaları talep etti.

İsveç Barış Konseyi'nden Kemal Görgü, 40 milyon Kürdün terörist olarak damgalanmasının kabul edilemeyeceğini belirterek PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasını ve Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi.

Açlık grevcileri, devrim şehitleri için yaptıkları bir dakikalık saygı duruşundan sonra “Biji Serok Apo”, “Öcalan'a özgürlük, Kürt halkına statü” sloganlarını atarak eylemlerini sonlandırdı.