Kadınlar: Yarın sokakları Efrîn için dolduralım

ADKH ve Yeni Kadın, yarınki Efrîn eylemlerine güçlü katılım çağrısı yaptı.

Avrupa Demokratik Kadın Hareketi (ADKH) ve Yeni Kadın, Avrupa'nın birçok şehrinde 3 Şubat'ta (yarın) Efrîn için düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

ADKH, "Her yeri Efrîn’e çevirme eylemliliklerine aralıksız olarak devam ediyoruz" diyerek, "3 Şubat’ta Efrîn için bir milyon olup sokaklara çıkalım" çağrısında bulundu. Açıklamada, "Dünya halkları güçlerini haklılıklarından, cesaretlerini tarihlerinden almıştır. Bugün Efrîn, tarihi bir kez daha biz dünya halkları için yazacağını ilan etmektedir. Efrîn Kürt ulusunun direnişidir. Kürdistan’ın ezilen halkları Efrîn için birlikte haykıralım; Efrîn direniştir" ifadeleri kullanıldı.

YENİ KADIN: KADINLAR DESTAN YAZIYOR

Yeni Kadın tarafından yapılan açıklamada da Türk devletinin işgalci saldırılarında sivilleri katlettiğine dikkat çekilerek, Erdoğan'ın Kuzey Kürdistan'daki sivil katliamları da hatırlatıldı.

Açıklamada, "IŞİD çetelerinin ilk saldırılarından Şengal dağlarına kaçan kadınlar, ilk şaşkınlıkları geçtikten sonra YPJ önderliğinde silah kullanmayı öğrenerek IŞİD’e karşı savaştılar. Dün Kobanê’de olduğu gibi, bugün de Efrîn’de YPJ'li kadınlar özgürlüğün destanını yazıyorlar" mesajı verilerek, 3 Şubat eylemlerine katılım çağrısında bulunuldu.