Kadınlar, 'Her yer Efrin, her yer direniş' şiarıyla alanlarda

Berlin'de bulunan 30 kadın kurumu bu yıl "Her yer Efrîn, her yer direniş" şiarıyla 3 Mart'da start verecekleri Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne güçlü katılım çağrısında bulundu.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan yaklaşık 30 kadın kurumu, kuruluşu, inisiyatifi, meclisi, komisyon ve kolektifi yaptıkları ortak açıklamada bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, "Her yer Efrîn, her yer direniş" şiarıyla alanlara çıkacaklarını belirtti. 3 Mart Cumartesi günü startı verilecek olan Dünya Emekçi Kadınlar gününde Berlin Alexanderplatz'da merkezi bir yürüyüş ve miting yapacaklarını duyuran kadın kurumları, etkinliğe güçlü katılım çağrısında bulundu.

'KADIN DEVRİMİNDEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK'

Sokaklarda ve iktidar siyasetindeki ırkçılığa, cinsiyetçiliğe ve faşizme karşı direndiklerini vurgulayan kadınlar, direnişi kriminalize eden Alman federal hükümet girişimlerine karşı mücadelelerini daha da yükselteceklerini belirtti. Almanya'nın çatışma bölgelerine silah satarak savaştan ve soykırımdan beslendiğine dikkat çeken kadınlar açıklamalarında şunları belirtti: "Bununla yetinmeyerek halkların ve kadınların iradesine rağmen TC gibi diktatörlük rejimlerini besleyerek, sürekli kaos yaratmaktadırlar. Kendimizi özgürleştirmek için; egemen iktidarların dünyadaki saldırgan ve faşist güçlere destek verdiği bu zamanda, bir araya gelip buna karşı mücadele etmek ve direnmekten başka şansımız yok! Kadın Devriminden başka şansımız yok! Direneceğiz; öz örgütlenme ve öz savunma ile kazanacağız."

'KUZEY SURİYE HALKLARININ YANINDAYIZ'

Türk devletinin, Kürt halkının kadın öncülüğünde Ortadoğu'da geliştirdiği demokrasiyi yok etmek için Efrîn'e saldırdığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "TC devleti Efrin’i yok etmek için DAİŞ, El Nusra gibi çeteler üzerinden Kürt kadınlarına özel yönelmektedir. Ancak Kürt kadınları Şengal ve Kobanê’de olduğu gibi, Avesta Xabur ve Barin Kobanê örneğinde Efrîn’de de büyük direnmektedirler. Avrupa hükümetleri TC’nin militarist, işgalci politikasından yana ise bizde demokrasi, eşitlik ve adalet için mücadele eden başta Efrîn halkı olmak üzere Kuzey Suriye halklarının yanında olacağız. Bunu göstermek için de 3 Mart 2018 tarihinde Berlin'de gerçekleşecek merkezi bir yürüyüş ve mitinge tüm gücümüzle katılıp dayanışmamızı göstereceğiz."

GÜÇLÜ KATILIM ÇAĞRISI

8 Mart kadın direnişin sembolünün 3 Mart'ta başlatılacağı belirtilen açıklamada son olarak şu bilgilere yer verildi: "Berlin’de "Her yer Efrîn, her yer direniş" diye haykıracağız. Bu temelde, aşağıda imzası bulunan Demokratik-feminist ve sistem karşıtı kadınlar olarak; 3 Mart, Berlin Alexanderplatz'da yapılacak büyük özgürlük ve direniş yürüyüşüne güçlü katılmaya, tüm kadınları oluşturacağımız MOR BLOK'da, en önde yer almaya çağırıyoruz!"

Açıklamada imzası bulunan kadın kurumları şunlar:

Dest-Dan Kadın Meclisi, International Womens Space, Êzidî Kadın Meclisi, Feministische Kampagne Gemeinsam Kempfen, Rojhilat Kadın, iniRromamja, SKB, jinen Ciwanen Azad ü JXK, Koreanische Frauengruppe, PYD Kadın Komisyon, Cik Kadın Komisyonu, HDK Kadın Meclisi, Ni UNA MENOS, İnterkulturelles FraunzentrumS.U.S.I, Nachbarschaftreffpunkt, AG Trostfrauen korea verband, Antifa Brandenburg, Antifa postdam, Flamingo e.V, Bundesverband Trans, Netzwerk für Geflüchtete fraun und Kinder, Revolutionare BERLİN, Generation ADEFRA, Trixiewiz e.V, M-Power, Sound Ststers, Für Selbstbestimmung und Demokratische Autonomie, Madelena Berlin.