Kadınlar Adalet ve Vicdan Nöbetini ziyaret etti

Barış Anneleri, HDP’nin Van’da devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret etti.

Van’da HDP’liler tarafından sürdürülen Vicdan ve Adalet Nöbetini, aralarında Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinin de bulunduğu yüzlerce kadın ziyaret etti.

Musa Anter Barış Parkı’nı renk cümbüşüne çeviren kadınlar, evlerinde hazırlayarak getirdikleri yemekleri de eylemde olanlara ikram etti.

Nöbet eylemine katılan Barış Anneleri üyelerinden Besi Akdoğan yaptığı konuşmada, tüm abluka ve baskılara rağmen kadınların direndiğini belirtti. Kadınların sadece barış dileğini ifade eden Akdoğan, “5 gündür Musa Anter Barış Parkı’nda olağanüstü bir durum var. Başta biz kadınlar olmak üzere, her gün yüzlerce kişi buraya gelmek için birçok engeli aşmak zorunda kalıyor. Devlet başlattığı bu kirli savaştan bir an önce vaz geçmelidir. HDP’nin başlattığı bu onurlu duruşa tüm kesimlerin ses vermesi gerekir” dedi.

KOÇAK: VİCDAN VE ADALET NÖBETİ TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR

Eylemde konuşan Barış Annelerinden Nilüfer Koçak ise, tek amaçlarının barış adalet ve huzur olduğunun söyledi. Adaletin olmadığı yerde barış ve huzurun da olmadığını dile getiren Koçak şunları söyledi: “OHAL adı altında bölgede sıkı yönetim ilan edildi. Her gün gözaltı ve tutuklamalar var. Seçtiğimiz milletvekilleri tutuklandı. Belediyelerimize kayyumlar atandı. Bu baskı ve zulümle, bu ülkeye barış gelmez. Barış gelmesi için tüm kesimlerin bir araya gelmesi gerekiyor. HDP’nin başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti, Türkiye için bir şanstır. Devlet, atılan bu adıma barış ve kardeşlik adına cevap vermelidir. Devlet, Kürtleri karşına alarak bir yere varamaz, ülkeye de barışı sağlayamaz.”

IŞIK: BİZİM DAVAMIZ ONURLU BİR DAVADIR

HDP’nin başlattığı bu onurlu duruşa, Barış Anneleri olarak destek vermek için geldiklerini belirten Kevê Işık da tüm savaş koşullarına rağmen barış için gereken mücadeleyi devam edeceklerini söyledi. Barış Anneleri olarak savaş ve göz yaşı istemediklerini ifade eden Işık, “Savaşla biz Kürtlere geri adım attıramazlar. Bizim davamız onurlu bir davadır. Çünkü biz davamızda haklıyız. OHAL koşullarına rağmen, insanlarımız halen adalet ve barış istiyor” dedi.