Kadınlar, 17. Zilan Kadın Festivali'ne hazırlanıyor

Kadınlar, Londra'da düzenlenecek 17. Zilan Kadın Festivali'ne hazırlanıyor.

İngiltere'nin başkenti Londra’da Jiyan Kadın Meclisi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Zilan Kadın Festivali’nin bu yıl 17. düzenleniyor. 26 Haziran'da gerçekleşecek festivalin bu yıl sloganı, ''Diren, Örgütlen, Özgür Yaşa!" olacak.

Jiyan Kadın Meclisi tarafından 26 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek 17. Zilan Kürt Kadın Festivali’nin hazırlıkları son aşamaya geldi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok etkinliğin yer alacağı festival kapsamında saat 15:00'da Kurdish Community Centre, 11 Portland Gardens, Harringay Ladder, London N4 1HU adresinde sanatçılar Ayfer Düzdaş, Suna Alan, Paula Darwısh, Sevim Aslan, Group Yade, Group Piro ve Kurdish Women's Choir sahne alacak.

Çeşitli haklardan kadın aktivistlerin de konuşmacı olarak katılacağı festivalde folklor, davul ve zurna, yöresel kıyafet defilesi, sinevizyon gösterimi de gerçekleştirilecek. Ayrıca yemek ve kıyafet stantlarının yanı sıra çocuklar için de kreş ve etkinlikler olacak.

TÜM KADINLAR DAVETLİ

Jiyan Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada festivale her kesimden kadının davetli olduğu ifade edilirken, Ortadoğu’da Kürt kadının öncülük ettiği devrim ile özgür bir toplumun inşa edildiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, "Diren, Örgütlen, Özgür Yaşa' diyerek buluşacağız ve direniş ezgilerimizle, halaylarımızla mücadeleye devam, diyeceğiz. Sözlerimiz, ezgilerimiz, sloganlarımız direnişe odaklanacak. Sadece bir etkinlik değil bizimkisi, daha fazla güçlenmek için bir arada olacağız" denildi.