'Kadın gazeteciler Deniz Fırat'ın sesini duyuracak'

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, katledilen Gazeteci Deniz Fırat'ı andı.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, DAİŞ çeteleri tarafından 2014 yılında katledilen Gazeteci Deniz Fırat'ı ölüm yıl dönümünde andı.
Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, "8 Ağustos 2014’te IŞİD’in Maxmûr’a yönelik saldırısını takip ederken vücuduna isabet eden şarapnel parçaları sonucu hayatını kaybeden Deniz Fırat’ı hayatını kaybedişinin 6’ncı yılında saygı ve minnetle anıyoruz. Deniz, IŞİD’in Şengal ve Maxmûr Kampı’na saldırılarını dünyaya ilk duyuran gazetecilerden biriydi" denildi.

'ARDILLARINA IŞIK OLDU'

"Deniz cesareti, kararlılığı ve özgürlük sevdası ile ardıllarına ışık oldu" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Binlerce genç kadın kendi topraklarında yaşananları tüm çıplaklığıyla göstermek için Deniz’in kamerasına sarıldı. Bizler de Deniz’in hakikat yolunda yürüyen kadın gazeteciler olarak, Deniz’in sesini kalemimizle, gördüklerini kameralarımızla çoğaltacak tüm dünyaya duyurmaya ve kadınların mücadelesini yükselteceğiz" mesajı verildi.
Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, katledilen özgür basın emekçileri Ferhat Tepe ve Hüseyin Deniz’i de anarak, "Basın şehitlerinin onurumuz olduğu gerçeğini yineliyoruz" dedi.