Jin TV, 30 Haziran’da açılıyor

Bir süreden beridir test yayınında olan Jin TV, 30 Haziran’da yayın hayatına başlıyor. Jin TV, bütün kadınları katkı sunmaya çağırdı.

Jin TV yaptığı açıklamada “Kadınlar için şahane bir televizyon kuruyoruz” dedi. Kadınlara çağrıda bulunan Jin TV, bu televizyonda yapımcılar, editörler, haberciler, kameramanlar herkesin kadın olduğu vurgulandı.

“Kendimize yapıp, kendimize izleyeceğiz” diyen Jin TV, içerik konusunda şu ifaleri kullandı: “Mezopotamya’nın kadın dengbejleri, Ortadoğu’nun kadın siyasetçileri, Rumeli’nin kadın emekçileri, Ege’nin kadın çiftçileri, Anadolu’nun hak mücadelecileri, Akdeniz’in kadın şifacıları hepimiz için bir televizyon bu. Bu televizyon tüm kadınları, sorunları, çözümleri, mücadeleleri, kadınların gündeliğini, eğlencesini, umudunu, umutsuzluğunu, dilini, dilsizliğini, bir araya getirsin istiyoruz.”

Açıklamada, “Analı kızlı, komşulu kardeşli yoldaşlı amaher şeyden önce kadın dayanışmalı, kadın dayanışmacı bir televizyonun ilk adımlarını atıyoruz” ifadeleri kullandı.

Jin TV, kadınlara şu çağrılarda bulundu:

“Evinizde, işyerinizde, sokakta, toplantınızda kendinizi filme alın, program yapın bize yollayın bu televizyon hareketinin parçası olun, size ihtiyacımız var diyoruz.

Beraber konular belirleyelim biz bize tartışalım diyoruz. Bütün kadın gruplarından katkı bekliyoruz.

Hep beraber program yapalım, video çekelim, gündem belirleyelim, kendimize yapıp kendimizi seyredelim, uzakta olanlarla yakınlaşalım, ayrı düşmüşlerle kavuşalım diyoruz.”

“30 Haziran’da açılıyoruz” mesajını veren Jin TV, “Bu daha başlangıç!” diye noktaladı.