Hindistan’da kadınlardan tecavüzlere karşı inek maskeli eylem

Her yıl on binlerce kadının tecavüz vahşetine maruz kaldığı Hindistan’da kadınlar ‘ineklerin daha iyi korunduğunu’ öne çıkararak, ilginç bir de protesto kampanyası başlattılar.

Hindistan’da geçtiğimiz günlerde iki kız çocuğunun tecavüz edildikten sonra yakılmaları ardından ülke genelinde büyük protesto gösterileri düzenlenmişti.

Her yıl on binlerce kadının tecavüz kurbanı olduğu ülkede sadece 2016 yılında 40 bini aşkın tecavüz vakası kayıtlara geçmişti. Ancak hem kast sistemi nedeniyle ‘alt kastlardaki’ bireylere yönelik tecavüzlerin gizlenmesi hem de birçok kadının çaresizliği nedeniyle gerçek rakamların çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

‘İNEKLER DAHA FAZLA KORUNUYOR’ DEYİP EYLEM BAŞLATTI

Ülkede dini inanış gereği ineklerin kutsal sayılması ve korunmasını örnek alan fotoğraf sanatçısı Sujatro Gosh’un başlattığı eylemde kadınlar inek maskesi takarak tepkilerini dile getiriyor.

Gosh’un çektiği resimlerde kadınlar geleneksel elbiseleriyle veya modern giyimleriyle görülüoyr. Yüzleri inek maskesiyle gizlenen kadınlar, kendilerine yönelik vahşeti protesto ediyor.