Hezer'in katledilmesi iki kentte protesto edildi

Riha ve Mêrdîn'de Bahar Hezer'in katledilmesi protesto edildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Riha'da 3 Aralık'ta erkek kardeşi tarafından katledilen İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Şube yöneticisi Bahar Hezer için iki kentte açıklama yaptı. Riha'daki kadın örgütleri,  Emek ve Demokrasi Platformu, TMMOB'a bağlı oda üyeleri, İMO şube binası önünde açıklama yaptı.

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) yöneticisi Elif Erdem, kadınları katledenlerin cezasız bırakıldığını ve bu durumun katillere cesaret verdiğini ifade etti. Erdem, Bahar’ın katledilmesinin İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere kadın kazanımlarına karşı gelişen tahammülsüzlük ve şiddet ikliminden bağımsız ele alınamayacağını kaydetti. Erdem, "Kadın cinayetlerinin bireysel değil toplumsal bir sorun olduğunu ve kadına yönelik şiddetin politik olduğunu biliyoruz" dedi.
Erdem, kadın karşıtı tüm politikalara karşı mücadelelerinin büyüyerek devam edeceğine işaret etti.
Açıklamanın ardından İMO Riha Şubesi'nde oluşturulan Bahar Sezer bölümünde anma gerçekleştirildi.

 
MÊRDÎN
TMMOB Mêrdîn İl Koordinasyon Kurulu (İKK), şube binasında açıklama yaptı. İMO Mêrdîn Şube yöneticisi Mizgincan Dinç Arsu, katledilme riski olan kadınlar için herhangi bir önlem alınmamasına tepki gösterdi. Arsu, "Kadınların can güvenliğinden sorumlu olan siyasi iktidar, sadece kendisini korumuş durumda. Bahar bizim arkadaşımız, yoldaşımızdı. Bu canice bir cinayet. Ekonomik anlamda kendi olmaya çalışan bir ablayı, kardeşi, çocuğu, kadını, bir bireyi; bir erkek öldürdü. Bizler bu şehrin kadınlarıyız, kadın mühendisleri, mimarları, şehir plancılarıyız. Devletin tüm mekanizmaları ve tüm bireyler üzerine düşeni yapmalı. Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz. Şiddetin her türlüsünün karşısında yer alacağız” dedi.
Açıklama “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla son buldu.