GÖRÜNTÜLÜ

‘Her gün kadınlar günü, her gün kadının rengi ve sesi olacaktır’

Kadının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 8 Mart, 107. yılında daha da yükselen mücadele azmiyle karşılanmaya devam ediyor.

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Medya Savunma Alanlarında da coşkuyla kutlandı. Kadın gerillalar büyük bir heyecanla bugünü karşılarken; kadının rengini ve direnişini, dağlarda halaylar çekerek, stranlar söyleyerek birlik ve mücadele çağrısında bulundu. Etkinliğe katılan kadın gerillalar bütün kadınların 8 Mart'ını kutladı.

Kadın gerillalar ANF’ye konuştu:

Madura Ûrmiye: Bugünü başta Önder Apo olmak üzere tüm dünya kadınlarına kutluyorum. Bugün çok anlamlı bir gün. Onun için bütün kadınlar bugün el ele vermeli ve mücadelelerini yükseltmelidir.

‘KADINLARIN YOLDAŞI ÖNDER APO’YA KUTLUYORUM’

Tekoşin Cûdî: 8 Mart’ı tüm dünya kadınlarının ve kadınların yoldaşı Önder Apo’ya ve tüm direnen kadınlara kutluyorum. Partimiz PKK ve PAJK’ta bizim için her gün bizim için kadınlar günü. Çünkü kadının özgürlüğü, kadının verdiği emek ve direnişi demokrasinin ve özgür kadınların günüdür. Her gün kadınlar günü, her gün kadının rengi ve sesi olacaktır.

Viyan Kiçî: Bugün özgür dağlarda bütün kadın arkadaşlar toplandık ve 8 Mart’ı kutluyoruz. Bütün kadınlar olarak bir arada olmak aynı duyguları paylaşmak büyük bir moral ve güçtür. 8 Mart’ı başta Önder Apo olmak üzere tüm dünya kadınlarına, tüm emekçilere, direnenlere kutluyorum.

‘ÖZGÜR DAĞLARDA ÖZGÜR BİR RUHLA KUTLAMA İNSANI BAŞARIYA GÖTÜRÜYOR’

Zeynep Cûdî: Öncelikle 8 Mart’ı yaratıcımız ve bizi bugüne getiren Önder Apo’ya, tüm dünya kadınlarına, emekçilere, direnenlere ve tüm çalışanlarımıza kutluyorum. Umutluyum ki bu günleri daha güzel günlerde ve Önder Apo ile beraber kutlayacağız. Önder Apo’ya karşı borçluyuz ve her zaman sevgilerimizi ve özlemlerimizi ileteceğiz. Bugün de 8 Mart birçok kadın arkadaş bir arada toplandık Önder Apo’nun özgürlük çizgisinde ve birçok şehit arkadaşlarımızın çizgisinde bugünü beraber kutluyoruz. Bundan daha güzel ve daha coşkulu bir an yoktur ve birkaç cümle ile dile gelecek duygularda değil. Özgür dağlarda özgür bir ruhla kutlamak insanı başarıya götürüyor. Yılların özlemi, yılların birikilmiş sevgisi arkadaşlarımızın sesiyle haykırıyor ve tekrardan köklerimize dönüyoruz ve çığlıklarımızı dünyaya duyuruyoruz. Tüm annelerimizin ellerinden öpüyor bayramlarını kutluyorum. Güzel günlerde Amed Sur’larında, Mahabad’ta, Hewler’de, Qamişlo’da hep beraber kutlayacağız.