HDP Kadın Meclisleri, özgür yarınlar için balon uçurdu

HDP Kadın Meclisleri üyesi kadınlar, Taksim İstiklal Caddesi’nde bildiri dağıtıp, yürüyüş yaparak, “İnadına isyan, inadına HDP” mesajını verdi.

HDP kadın milletvekillerinin ön saflarda yerini aldığı yürüyüşte, kadınlar, mor ve beyaz balonlar gökyüzüne uçurdu. Kadınlar, HDP ile kadın mücadelesini her yere taşıyacaklarını vurguladı.

Seçim çalışmaları kapsamında Taksim’de bir araya gelen HDP Kadın Meclisleri, Fransız Konsolosluğu önünden Tünel Meydanı’na bildiri dağıtıp, yürüdü. HDP kadın milletvekilli adaylarının ön saflarda yerini aldığı yürüyüşte, kadınlar hep bir ağızdan, “İnadına isyan, inadına isyan inadına HDP” diye haykırdı. Ellerinde mor ve beyaz balonlarla, erbane eşliğinde yürüyen kadınlar, İstiklal Caddesi’ni adeta şenlik alanına çevirdi. Sık sık, “Jin jiyan azadî”, “Kadınlar artık susmayacaklar, susmayacaklar”, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa”, “Bijî yeketiya jinen”, “Kadına uzanan eller kırılsın”, “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop inadına isyan inadına, inadına HDP”, “Söz, yetki, karar kadınlara” sloganları atan kadınlara, çevredeki yurttaşlar alkışlarla destek verdi.

DEMİR: ‘KADIN TEMSİLİYETİNİ MECLİSE TAŞIYACAĞIZ’

Islık ve zılgıtlar eşliğinde Tünel Meydanı’na gelen kadınlar adına HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir bir konuşma yaptı. HDP’den aday gösterilen kadın milletvekilleriyle ile kadının iradesini ve sesini meclise taşınacağını vurgulayan Demir, “HDP her alanda olduğu gibi sokakta, alanda, iş yerlerinde ve mecliste de kadın temsiliyetini en iyi şekilde yansıtmaya çalışacağız. Bütün kadınlar bunun için el ele, gönül gönüle verdiler, büyük emek sarf ettiler” dedi. Konuşmanın ardından mor ve beyaz balonları gökyüzüne bırakan kadınlar, halay çekip, “İnadına isyan, inadına HDP” dediler.