GÖRÜNTÜLÜ

Hamburg’da Jin TV ile dayanışma gecesi

Jin TV temsilcisi Aysel Avesta yaptığı konuşmada, Jin TV’nin yaklaşık 6 senedir kadınların dili ve umudu olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurgularken, DEM Parti Milletvekili Sümeyye Boz, “Jin TV’ye sahip çıkmak kimliğimize sahip çıkmak demektir” dedi.

JIN TV

Kadın etrafında örülü yaşamı ekranlara yansıtan ve tüm çalışanları kadınlardan oluşan Jin TV için Almanya'nın Hamburg kentinde dayanışma etkinliği gerçekleştirildi.

Harburg semtinde yapılan dayanışma etkinliğine Hamburg, Bremen, Kiel, Stade, Winsen-Luhe ve Lüneburg'da yaşayan Kurdistanlılar katılım sağladı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşunun ardından Jin TV temsilcilerinden Aysel Avesta bir konuşma yaptı.

Jin TV’nin kadın eksenli program yapan tek televizyon olduğunu belirten Aysel Avesta, kadın hakikatinin bilince çıkarılmasında Jin TV’nin büyük bir rolü olduğunu dile getirdi.

Jin TV’nin yaklaşık 6 senedir kadınların dili ve umudu olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurgulayan Aysel Avesta, dayanışma amaçlı düzenlenen bu etkinlikte emek veren ve katılan herkese teşekkür etti.

Dayanışma etkinliğine katılan DEM Parti Mûş Milletvekili Sümeyye Boz da bir konuşma yaparak, Türkiye ve Kurdistan’da gerçekleştirilen 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Seçimlerin başarısında Kürt kadınının büyük rolü olduğunu ifade eden Sümeyye Boz, Jin TV’nin de Kürt kadınının uyanışında çok önemli bir misyona sahip olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Jin TV ve özgür basın çalışanları özgürlük hakikatinin ortaya çıkmasında çok önemli bir işleve sahiptir. Jin TV sayesinde dünyada ve Kurdistan’da kadınla ilgili her şeyi burada görebiliyoruz. Jin TV’ye sahip çıkmak, kimliğimize sahip çıkmak demektir. Mûş'ta yapılan yerel seçimlerde bildiğiniz üzere partimiz büyük bir başarı elde etti. Kadınlarımız sokak sokak, ev ev dolaşarak bu başarı da en büyük emek sahibi oldular. Bu başarıda emeği olan kadınlarımızı, bu başarının görünür kılması için gece gündüz demeden çalışan Jin TV çalışanlarını ve aydınlığın karanlıkta kalmaması için çalışma yürüterek sesimiz olan tüm özgür basın emekçilerini bir kez daha selamlıyorum.”

Gecenin kültür programında sanatçılar Suna Alan, Kevana Zêrîn, Koma Jin TV ve  Çocuk Korosu sahne aldı. Etkinlik, çekilen halaylarla son buldu.