Gebze'de kadın tutsaklara kötü muamele ve koğuş baskını

Gebze Kapalı Kadın Cezaevi’ndeki tutsaklar, kötü muamele gördüklerini ve koğuşlara baskın düzenlendiğini açıkladı.

Gebze Kapalı Kadın Cezaevi’ndeki tutsaklardan Aslı Calıhan, ailesiyle görüşmesinde, kendilerine kötü muamelede bulunulduğunu ve birçok koğuşa baskınlar yapıldığını aktardı.

10 Aralık Salı günü cezaevine kızıyla görüşmeye giden Zeynep Calıhan, kızının, “Buradaki birçok siyasi tutukluların bulunduğu koğuşa çevik kuvvet, polis, asker, jandarma, özel tim, hep birlikte baskın yapmışlar” dediğini aktardı.

‘KÜRTÇE GÜNLÜKLERE VE RADYOYA EL KOYMUŞLAR'

Anne Calıhan, baskında Kürtçe öğrenme günlüklerinin dahi alındığını söyleyerek, şunları kaydetti:

“Bir arkadaşları Kürtçe 'elma' yazmış diye, onu bile almışlar. Havalandırmada taşların arasında küçük bir yeşillik çıkmış, onu yolmuşlar. Yatak yorgan, her şeyi dağıtmışlar. Ne aradıklarını da bilmiyorlarmış. Tekrar satmak için cezaevi kantininden alınmış radyoyu bile götürmüşler. Koğuşta yataklardan tutun, en ufak şeye kadar, her şeyi dağıtmışlar. Baskından sonra da ‘aradığımızı bulamadık’ demişler."

‘SONUNA KADAR YANLARINDAYIZ'

Anne Zeynep Calıhan, "Sonuna kadar çocuklarımızın yanındayız. Onlara bir zarar gelmesini istemiyoruz. Bir anne olarak bunu kabul etmiyorum. Hiçbir anne kabul etmez. Çocuklarımızın zulüm görmesini kabul etmeyiz” diye konuştu.