Fransa Kürt Kadın Hareketi: 11 Ocak'ta Paris'te olalım

Fransa Kürt Kadın Hareketi, Paris Katliamı'na karşı 11 Ocak'taki yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Tevgera Jinên Kurdistan-Fransa (Fransa Kürt Kadın Hareketi), Fransa'nin baskenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in şehadet yıl dönümlerine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Dünyanın gözü önünde, Türk istihbarat güçleri tarafından alçakla katledilmelerinin ardından 7 yıl geçmesine rağmen, katliamın gerçek failleri açığa çıkarılmalı" denildi.

Fransa hükümetine de tepki gösterilen açıklamada, "Sonuç alana kadar arayışımızı sürdüreceğiz" mesajı verildi.

YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI

Açıklamada, "Fransa’da yaşayan Kürdistanlı kadınlar olarak Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez yoldaşları büyük saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz" denilerek, 11 Ocak'taki yürüyüşe ilişkin şöyle çağrı yapıldı:

"Paris Katliamı'nın faillerinin belli olmasına rağmen adaleti sağlamayan Fransız kurum ve yetkililerini bir kez daha protesto etmek için, 11 Ocak'ta yapılacak olan büyük Paris yürüyüşüne başta tüm kadınları, Kürt halkını ve dostlarını davet ediyoruz. Herkesi Sakine, Fidan, Leyla yoldaşlarımız şahsında katledilen tüm kadınları anmaya, onların hayallerini gerçekleştirmeye çağırıyoruz."

Fransa Kürt Kadın Hareketi, yürüyüşe ilişkin şu bilgileri de verdi:

"Tarih: 11 Ocak 2020
Yer: Paris – Gare de Nord
Saat: 10:30."