Felat: Kadınları DAIŞ zulmünden kurtarma sözünü gerçekleştirdik

QSD komutanlarından Rojda Felat, kadın gücü olarak bu yılı Reqa'yı özgürleştirme yılı olarak önlerine koyduklarını, Reqa ile birlikte kadınları DAIŞ zulmünden kurtarma sözünü yerine getirdiklerini söyledi.

Reqa'yı özgürleştirme hamlesinde yer alan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) komutanlarından Rojda Felat, Reqa'nın özgürleştirilmesine ilişkin ANF'ye konuştu.

Konuşmasına, "Bu başarıyı başta Reqa halkı olmak üzere tüm dünya halklarına, özgürlük hamlesinde şehit düşen tüm arkadaşlarımıza kutluyoruz" diye başlayan Felat, kadınlar olarak bu yılı Reqa'yı özgürleştirme yılı olarak önlerine koyduklarını belirtti.

Bu amacı gerçekleştirmek için kendilerini eğittiklerini söyleyen Felat, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Reqa hamlesi bizim için farklı bir anlam taşıyordu. Yaklaşık 500 kadın arkadaş hamleye katılım sağladı. Bu yılı, kadınları özgürleştirme yılı ilan etmiştik. Dolayısıyla, kadınların Reqa'yı özgürleştirme hamlesine katılımı, büyük anlam taşıyordu. Kadınları, DAIŞ zulmünden kurtarmaya söz vermiştir ve bu sözümüzü yerine getirdik. Bu sözümüz sadece Şengalli kadınlar için değildi, kara çarşaf ile kapatılan tüm kadınlara verilen sözdü. Kamuoyu ve basından takip etmişsinizdir, bize ulaşan kadınlar üstündeki çarşafı yırtıp atıyorlardı. Bizleri kucaklayıp, 'uzun zamandır bizleri kurtarmak için yolunuzu gözlüyorduk' diyorlardı. Bundan dolayı, Reqa'nın özgürleştirilmesi kadınlar için özellikle anlamı var."

Reqa'yı özgürleştirme hamlesinde 2 kadın taburu oluşturduklarının bilgisini de veren komutan Felat, "Bunun ilanını da gerçekleştirdik. QSD kadın güçlerine katılım devam ediyor. Bu bizler için büyük başarıdır. Bizlerle karşılaşan kadınlar, onur duyuyor ve bizlerin yolunda yürüyeceklerinin kararlılığını vurguluyorlar" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Reqa'nın köy ve içinden QSD saflarına katılımın devam ettiğini hatırlatan Felat, katılım sağlayanların kendilerine 'sizleri daha önce tanımıyorduk, buraya geldikten sonra tanıdık' dediklerini ve bu temelde katılım sağlamak istediklerini söyledi.