GÖRÜNTÜLÜ

Êzidî kadınlardan Berlin’de eylem: KDP’ye verdiğiniz silahlar bize karşı kullanılıyor

Almanya’nın başkenti Berlin’de Êzidî kadınları başlattıkları çadır eylemiyle KDP ve AKP çetelerinin Şengal saldırısını protesto ediyor.

Berlin’deki çadır eyleminde Alman devletine çağrı yapan kadınlar, ‘’KDP’ye verdiğiniz silahlar halkımıza karşı kullanılıyor” mesajı verdi.

Şengalê yönelik 2014 yılında DAİŞ’in başlattığı saldırıları bugün devam ettiren KDP ve AKP’ye yönelik tepkiler devam ediyor. Kürdistan ve Avrupa’da yaşayan Êzidîler, düzenledikleri gösterilerle saldırıları protesto etmeye devam ediyor.

Bugün Almanya’nın Başkenti Berlin’de bulunan Federal Parlamentosu’nun önünde Berlin Êzidî Kadın Meclisi tarafından 5 günlük bir çadır eylemi başlatıldı. Cuma gününe kadar açık kalacak olan çadırda, bildiriler dağıtılacak, başta Alman parlamenterler olmak üzere kamuoyu bilgilendirilecek.

Çadırın açılışında yapılan konuşmada, Alman devletine şu çağrıda bulunuldu: ”DAİŞ ile mücadele için KDP’ye verdiğiniz silahlar Şengal’de Êzidîlere karşı kullanılıyor. KDP ve AKP çeteleri halkımıza bu silahlarla saldırıyor. Bunun derhal durdurulmasını istiyoruz. Almanya bunu görmeli.”