‘Erdoğan Efrîn’e girdiğine pişman olacak’

Efrînli kadınlar, Efrîn işgalcilerden temizlenene kadar direnişlerinin durmayacağını söyledi.

Efrîn Kantonu Kongra Star üyeleri Wehide Xelîl ile Erîfe Bekir “Efrîn için tüm kadınlar ayaklansın” kampanyası ile mücadeleyi yükselteceklerini belirtti.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik düzenlediği saldırının başından bu yana Efrîn Kantonu Kongra Star tarafından, “Efrîn için tüm kadınlar ayaklansın” kampanyasının ikinci aşamasının startı dün düzenlenen basın açıklaması ile verildi.

Kongra Star üyeleri Wehide Xelîl ile Erife Bekir kampanyaya ilişkin ANF’ye konuştular.

‘EFRİN KADINLARI TOPRAKLARINDAN ASLA VAZ GEÇMEYECEK’

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının, Osmanlı hayalini gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Kongra Star üyesi Wehîde Xelîl, “Bizim başlattığımız ‘Efrîn için tüm kadınlar ayaklansın’ hamlesinin ikinci aşamasının startını verdik. Kampanya kapsamında yürüyüş, miting ve seminler düzenliyorduk, bundan sonra da devam edecek. Türk devleti, Osmanlı gibi, Ortadoğu’yu işgal ederek, iktidarını yürütmek istiyor. Ancak, Efrînli kadınlar sonuna kadar direnecek, eylemlerimiz de devam edecek” dedi.

İşgalci Türk devleti ve çetelerini Efrîn’den kovana kadar durmayacaklarını da dile getiren Xelîl şöyle konuştu: “Şimdiye kadar Türk devletinin tüm saldırılarına göz yuman, sessiz kalan devletler de işgale ortaktır. Efrîn onlara kalmayacak, çünkü Efrînli kadınlar, tüm yaşamlarını, direniş haline getirdi. 24 saat ayakta olan Efrînli kadınların vaz geçeceğini düşünenler şimdiye kadar Efrînli kadınlar ve Kürt kadınlarını tanımamışlardır.”

Xelil, kadınlara Efrîn için ayaklanma çağrısı da yaptı.

‘GERİ DÖNENE KADAR DURMAYACAĞIZ’

Kongra Star üyesi Erîfe Bekir ise Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları başladığı günden bu yana eylemlerini sürdürdüklerini söyledi.

Türk devletinin saldırılarına karşı 58 gün boyunca direndiklerini hatırlatan Bekir, “Hiçbir zaman teslim olmadık. Mecburi bir göç yaşandı. Türk devleti insanları zorla evlerinden çıkarttı. Biz burada da aynı şekilde direnişimizi sürdüreceğiz ve Efrîn’e geri dönene kadar da durmayacağız. Türk devleti Efrîn’e geldiği için pişman olacak” diye konuştu.