Efrîn Kadın Örgütleri'nden çağrı: Katliama sessiz kalmayın

Efrîn işgaline ilişkin ortak bir açıklama yapan Efrîn’deki kadın örgütleri, uluslararası topluma Türk devleti ve ona bağlı çetelerin yaptığı sivil katliamlara karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

Efrîn Kadın Örgütleri, Türk devleti ve ona bağlı çetelerin işgal girişimine karşı 45 gündür direnen Efrîn'e ilişkin açıklama yaptı. Efrîn'de Türk devletinin sivilleri katletmesine karşı tüm dünyanın sessiz kaldığı belirtilen açıklamada, uluslararası topluma bir an önce harekete geçme çağrısında bulunuldu. Türk devletinin halkı korkutmak ve yerlerinden göç ettirmek için kent merkezlerini bombaladığına dikkat çekilen açıklamada, "Türk ordusunun zulmünden kaçmak için köylerinden şehir merkezine gelen, göçmenler de dahil, çocuk, kadın, yaşlı ve savunmasız sivillere yönelik katliamlara yol açtılar. Türk saldırısının amacı yıkım ve talan politikası güderek Efrin bölgesindeki yerel halkı yerinden etmektir. Erdoğan, Türkiye’de olan 3 milyon mülteciyi geri gönderebileceği bir "güvenli bölge" yaratana kadar Efrin’i bombalayacağını belirtmiştir. Bu, Erdoğan’ın Cerablus ve Bab'da yaptığı gibi bölgenin demografisini değiştirmek için savaştığının kanıttır" denildi.

SINIR KÖYLERDE KLOR GAZI KULLANILDI

İşgal girişiminden en büyük mağduriyeti çocukların yaşadığını vurgulayan kadın örgütleri, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Gözlerinin önünde ebeveynlerinin öldürülmesine şahit olmak çocuklar için kolay değildir. Ayrıca birçok okul hedef alınarak çocukların ve gençlerin eğitim hakkı ihlal edilmektedir. Türk devleti Efrîn’e saldırarak tüm uluslararası insani yasa ve anlaşmaları çiğnemiştir. Sınır köylerde klor gazı kullanılmıştır ve doktorların hastalara dair raporlarında geçirdikleri boğulma, ciltte kızarmalar ve benzeri reaksiyonlar gibi belirtilerle teyit edilmiştir. Ayrıca en insanlık dışı yöntemlerle beden bütünlüklerini bozmuşlardır."

'İŞGALİ DURDURANA KADAR DİRENECEĞİZ'

Türk devletinin zalimlikleri ile taş taş üstünde bırakmadığına yer verilen açıklamada son olarak şunlar belirtildi: "Bu topraklarda yaşayan medeniyetlerin tarihini ve insanlığın izlerini silmek için Efrîn’in tarihi ve arkeolojik yerlerini hedef almışlardır. Efrîn’e yönelik sürdürülen bu katliamlara karşı uluslararası suskunluk karşısında, insani, çocuk ve kadın hak örgütlerinin sessizliği karşısında şaşkınız. Bizler, tarihimizi, mirasımızı ve önceki nesillerimizden bize kalan toprağı savunmaya kararlı Efrîn kadınlarıyız. Direneceğimize ve Türk işgalini durdurmak için savaşacağımıza söz veriyoruz. Efrîn'deki kadın örgütleri olarak, tüm insan hakları örgütlerine, kurumlarına ve Birleşmiş Milletlere sessizliklerine son vermeleri, harekete geçerek Efrîn’deki katliamı, durdurmaları için çağrıda bulunuyoruz."