Doğu: Kürt düşmanlığı kaybettirecek

KJK Koordinasyon Üyesi Çiğdem Doğu, Kürt düşmanlığı üzerinde yükselen Türk ulus devletinin 21. yüzyılda, düşmanlık yüzünden kesinlikle kaybedeceğini söyledi.

Efrîn'i işgal girişiminde bulunacak kadar Kürt düşmanlığı yapan Türk devleti ve onu yöneten Erdoğan-Bahçeli ittifakının büyük kaybedeceğini belirten KJK Koordinasyon Üyesi Çiğdem Doğu, hem Kürdistan halkını hem de Türkiye'nin bütün ezilenlerini ayağa kalkmaya çağırdı.

KJK Koordinasyon Üyesi Çiğdem Doğu, ANF'ye konuştu.

EFRÎN KENDİSİYLE SINIRLI DEĞİL

KJK Koordinasyon Üyesi Çiğdem Doğu, Efrîn'i işgal girişiminin de Türk devletinin varlık gerekçesi olmaya devam eden Kürt düşmanlığından kaynaklandığını belirterek, "Türk devleti 20. yüzyıl boyunca Kürtlere karşı düşmanlık yapmıştır. Bu düşmanlık, onlara bir ulus devlet kazandırmış olabilir fakat 21. yüzyılda eskisi gibi olmayacaktır. Bu yüzyılda Kürtlere düşman olanlar kesinlikle kaybedecektir. Başta da Türk devleti ve onu yöneten Erdoğan-Bahçeli ittifakı büyük kaybettirecek" dedi.

Efrîn'in sadece bir bölge, sadece kendisiyle sınırlı bir mekan olmadığına dikkat çeken Çiğdem Doğu, "Efrîn, bugün Rojava Devrimi'dir. Güney Kürdistan'dır; Süleymaniye ve Hewlêr'dir. Doğu Kürdistan'dır; Urmiye ve Mahabad'dır. Efrîn, Kuzey Kürdistan'dır; Amed, Van ve Batman'dır. Efrîn, bugün artık Türkiye'dir; İstanbul, İzmir ve Ankara'dır. Efrîn, nerede bir Kürt varsa oradadır. Rusya’da ve Avrupa’da yer alan halkımızdır. Onların iradesidir” şeklinde konuştu.

KESİNLİKLE VİETNAMLARI OLACAK

Türk devletinin, şişinmelerine, propaganda bombardıman aldanılmaması isteyen Çiğdem Doğu, Efrînlilerin, Kürtlerin ve dolayısıyla Türkiyeli devrimcilerin kazanacağını söyledi. Bu savaşın kesinlikle Türk devletinin Vietnam'ı olacağını; aynı kesinlikte de Erdoğan iktidarının da sonu olacağını vurgulayan Doğu, "Kendi ölüm fermanını kendisi vermiştir. Yüksek teknolojisi değil, halkların iradesi savaşacak ve kazanacaktır" diye konuştu.

KADIN ÖZGÜRÜK HAREKETİ YANLARINDA

Büyük bir kenetlenmeyle verilen Kobanê direnişinin Ortadoğu ve dünyada önemli gelişmelere yol açtığını hatırlatan Çiğdem Doğu, Efrîn’deki savaşın daha büyük bir kenetlenmeyi ve birlikteliği ortaya çıkaracağını söyledi. "Biz bu konuda kendimize güveniyoruz. Kadın Özgürlük Hareketi olarak da bu mücadelenin yanındayız, birlikteyiz" diyen Doğu, herkesin bu konuda sorumlu, duyarlı ve vicdani yaklaşacağına inandıklarını vurguladı.

TÜRKİYE DEVRİMİ DE KAZANACAKTIR

"Efrîn’deki kazanım kesinlikle Türkiye devriminin de kazanımı olacaktır" diyen Çiğdem Doğu, "Herkes elinden ne geliyorsa onu yapmalı, harekete geçmeli. Birleşik devrim mücadelemizi yürütmeliyiz ve bu faşizmi yerle bir etmeliyiz. Efrîn'de AKP-MHP ittifakını boğmalıyız" şeklinde konuştu.

AYAĞA KALKMAK İÇİN İZİN BEKLENMEZ

Bütün devrimci, demokrat kamuoyuna ve yurtsever Kürdistan halkına, özellikle de kadınlara ve gençlere çağrı yapan Doğu, şöyle devam etti: "Bakurê Kurdistan ve Türkiye’nin her yerinde ayağa kalkmalı, harekete geçmeli ve mutlaka bu faşizme bir cevap vermelidir. İzin verilmiyor denilerek bir şey yapmamak olmaz. Devrim mücadelesi, gençliğin mücadelesi hiçbir zaman izinle verilmemiştir. Bu mücadele meşrudur; faşizmin izniyle, onayıyla olacak bir şey değildir. Bütün gençliğimiz sokakları işgal etmeli, sokaklarda eylemlerini yükseltmelidir. Genç kadınlar özellikle bu faşizme karşı gereken cevabı vermelidir. Kadınlar mücadeleyi daha fazla yükseltmelidir.”

TÜRKİYE'NİN EZİLENLERİNİN ÇIKARI YOK

KJK Koordinasyon Üyesi Çiğdem Doğu, Türkiye'nin ezilenlerine de seslendi: "Türkiyeli işçiler, emekçiler, köylüler, yoksullar, ezilenler ve işsizler, bu savaşta sizin, ezilenlerin hiçbir çıkarı yoktur. Ayağa kalkıp savaşın sonra ermesi için mücadeleyi yükseltmeniz gerekir. Devrimci, demokratların gereken duyarlılık ve sorumlulukla hareket edeceğine inanıyoruz. Zaten Efrîn’de de devrimci güçler vardırlar. Onlar da burada büyük bir iradeyle mücadelesini ve savaşını yürütecektir. Tıpkı Kobanê’de olduğu gibi Arînlerin ve Gelhatların, Paramazların ve Saryaların ortaya koymuş olduğu fedai çizgiyle mücadelemizi ortaklaştırıp mutlaka Efrîn'de kazanacağız.”