Demir, Uyar ve Nayır mezarları başında anıldı

Silopi'de 2016'da katledilen Kürt kadın siyasetçiler mezarları başında anıldı. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 5 Ocak 2016'da katledilen DBP PM Üyesi Sêvê Demir, KHK ile kapatılan KJA Aktivisti Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayır, mezarları başında anıldı. Anmaya HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, DTK Divan Kurulu Üyesi Saliha Aydeniz, DBP Genel Merkezi yöneticileri, HDP ile DBP örgütlerinin yani sıra Şırnak, Batman ve Amed'den de Barış Anneleri katıldı. 

HDP Şırnak İl Örgütü'nün binasında bir araya geldikten sonra mezarlığa giden heyet, TOKİ'lerin ablukası ile karşılaştı. Nala Ru Mezarlığı'na gitmek isteyen heyetin önü arabalar ile kapatıldı. Mezarlığa çamurlu yoldan geçerek giden heyet, engellemeye ve zorlanmalara rağmen mezarlığa ulaştı. 

ANNELER: ÖZGÜR VE BARIŞ İÇİNDE BİR ÜLKE İÇİN...

Dualarla başlayan anmada, anneler ağıt yakarak mezarlara karanfil bıraktı. Sêvê Demir'in annesi Sakine Demir, kızının mücadelesini sonuna kadar devam ettireceklerini söyledi. Anne Demir, "Kızlarımız barış için, daha özgür bir ülke için mücadele etti. Onların mücadelesini asla yerde bırakmayacağız. Hiçbir annenin ciğeri yanmasın artık. Barış ve huzur gelsin" dedi.

Pakize Nayır'ın annesi Behiye Nayır ise katledilen bütün kadınların izinden gideceklerini ve mücadeleye bir an olsun 'dur' demeyeceklerini söyledi. 

IRGAT: ONLARIN İZİNDE DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat da, katledilen 3 kadının özgürlük ve barış mücadelesinde hayatlarını kaybettiğini dile getirdi. Onların direnişlerini sonuna kadar devam ettireceklerini kaydeden Irgat, şunları kaydetti: "3 kadını, onların direnişlerini burada anıyorum. Onların mücadelesi bize bizim yolumuza her zaman ışık tutacak. Onlar, bu ülkede daha fazla kadın, Kürt öldürülmesin diye mücadele ettiler. Şimdi biz de onların mücadelesinin devamını getireceğiz. Herkes buradaki insanların, kadınların barış için direndiğini biliyor. Bundan sonra da direnmeye devam edecekler. Onlar barış söylemlerine karşı savaş çığırtkanlığı yapmalarına rağmen biz barış demeye ve bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğiz. Sêvêler'i ve bu uğurda yaşamını yitirenleri her zaman anmaya devam edeceğiz."