Delal Nurhak: Halk faşizme cevap verdi

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan PAJK Koordinasyon Üyesi Delal Nurhak, "Faşist saldırılara karşılık halkımız 31 Mart günü sandıklara giderek AKP-MHP faşizmine cevap verdi" dedi.

Cuma günü Stêrk TV'de yayınlanan Rojeva Jin programına katılan PAJK Koordinasyon Üyesi Delal Nurhak gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Faşizmin yoğun olduğu bir ortamda yerel seçimlerin gerçekleştiğine dikkat çeken Delal Nurhak şunları belirtti: "Bunca yoğun baskılara rağmen Kürdistan'da ve Türkiye'de HDP mitinglerini ve başkan adaylarının tanıtımını örgütlü bir şekilde yaptı. Bu seçim sonuçlarında büyük bir kazanım vardır. Cumhur ittifakı bu seçimle beraber çökmüştür.

Yapılan seçimlerde Kürtleri kendine seçim aracı yapmak isteyen AKP-MHP faşist ittifakı Kürdistan topraklarını bombardımana tutarak Rojava'yı gündeme getirerek, Bakurê Kürdistan’da da siyasi soykırım operasyonları yaparak faşizmi doruk noktaya çıkartıp seçimlerde sonuç almak istedi.

Bu faşist saldırılara karşılık halkımız yine 31 Mart günü büyük bir coşku ile sandıklara giderek AKP-MHP faşizmine cevap verdi. Sadece Kürdistan'da değil Türkiye kesiminde de anti demokratik bir ortamda yapılan seçimlere demokratik cephe cevabını verdi. Şırnak'ta kazandığını söyleyen faşizm aslında çok iyi biliyor ki taşımalı asker ve polisi ile Botan'da özel bir seçim politikası uyguladı. Ona rağmen halkımız Botan'da kirli politikalara cevap verdi."

KADIN VE ÇOCUK SORUNU ÇÖZÜLÜRSE TOPLUMUN SORUNLARI ÇÖZÜLÜR

Eşbaşkanlık sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Delal Nurhak, "Belediyelerde eş başkanlık sistemi her kurumda oturmuş ve kabul görmüş durumda. Bunca saldırı aslında komünal bir topluma saldırıdır. Önderliğin paradigması ile yaşam bulduğu eşbaşkanlık sistemine saldıran faşizm yüzlerce kadını tutuklayarak belediyelere de gasp memurları atadı. Buna rağmen tutuklanan her kadın arkadaş yerine yüzlerce kadın geldi. Bu özgür bir kadın profilini ortaya çıkarıyor.

Kadınlar artık eskisi gibi değil tutuklamalara baskılara karşı görev ve sorumluluklarını yerine getiriyor. Halkın ve toplumun politikasını artık kadınlar belirliyor. Kadın eş başkanlar ekolojik ve demokratik zeminde projeler üreterek bu temelde toplumu komünal bir çerçevede yönetmeliler. Mevcut sistemde en büyük sorun kadın ve çocukların sorunudur bu minvalde bunlara yönelik de projeler üretmeliler. Çünkü kadın ve çocuk sorunu çözülürse toplumun sorunu çözülür" diye konuştu.

GENÇLİK YAŞAMDIR, YENİDEN YARATILIŞTIR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı başlatılan açlık grevlerini selamlayan Delal Nurhak devamında şunları belirtti: "Fedai eylem yapan Yonca ve Siraç arkadaşı burada anıyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Leyla Güven şahsında başlatılan açlık grevleri büyük bir irade ile devam ediyor bu açlık grevleri kendi başına büyük bir fedai eylemdir. Beş aydır açlık grevleri büyük bir kararlılıkla sürerken faşizmin baskılarına karşı da direnilmekte. Kararlılıkla süren bu eylemeleri büyütmemiz gerekir.

Düşman bu iradeden korkuyor ve korkuyu düşmana hissetirmişsek eylemleri her alanda büyütmemiz gerekir. Özellikle gençlerimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Dönemin ruhunu gençlerimiz yansıtacaktır. Gençlik yaşamdır, yeniden yaratılıştır."

Son olarak Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'a yönelik de konuşan Delal Nurhak, "Başta Önder Apo, halkların ve kadınların 4 Nisan'ını kutluyorum. 4 Nisan özgür kadının doğuşudur. Kürt kadını Önder Apo ile kendini yeniden tanıdı. Halklar için yeni bir doğuştur. Özgür bir toplumun adım adım ilerleyişidir."