DAİŞ ve Taliban 47 Şii kadını kaçırdı

Afganistan’ın Sar-i Pol Vilayetine bağlı Mirza Olenk köyüne saldıran DAİŞ ve Taliban çeteleri, 60 Şii köylüyü katlederken, 47 kadın ve kız çocuğunu da kaçırdı.

Afganistan’ın Sar-i Pol Vilayetine bağlı Mirza Olenk köyüne saldıran DAİŞ ve Taliban çetelerinin yaptığı katliamın bir başka boyutu açığa çıktı. 60 Şii köylünün vahşice katledildiği köyde yaşayan 47 kadın ve kız çocuğu çetelerce kaçırıldı.

Afganistan’da mezheplerinin Şii olması gerekçe edilerek yapılan saldırının vahameti gün yüzüne çıkıyor. Öldürülen sivillerin her iki gurup tarafından işkence ile öldürüldükleri netlik kazandı. Ehlibeyt Haber Ajansının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde, DAİŞ ve Taliban ortak saldırısında kafir olarak gördükleri Şii köyündeki 47 kadın kaçırıldı.

DAİŞ VE TALİBAN BAYRAKLARI BİR ARADA

Ordu ve polis gücünün zamanında müdahale etmediği saldırıdan canlı kurtulan görgü tanıkları, her iki çete grubunun kendi bayrakları ile köyle girdiklerini ve katliam yaptıklarına dikkat çekti. Hayatını kaybeden 60 Afgan köylünün kayalıklardan atılarak, şiddete uğrayarak ve kurşunlanarak öldürüldüğü kesinlik kazandı.

Görgü tanıkları sivil halkın can güvenliğini sağlamak için hiçbir girişimde bulunmayan Afgan ordusunun da katliamda payı olduğunu dile getiriyor.

600’DEN FAZLA AİLE GÖÇMEK ZORUNDA KALDI

Sar-i Pol valisi, bölgesinde yaşanan şiddet olaylarından dolayı 600’den fazla ailenin göçmek zorunda kaldığını söyledi.

Mirza Olenk köyüne yapılan saldırı içinde konuşan Vali Vahdet; “Mirza Olenk köyüne baskın düzenleyen silahlı muhaliflerin bastırılması için operasyon başlatılmadı ama çok yakın zamanda geniş çaplı bir operasyon başlatılacaktır” dedi.

Sar-i Pol Vilayet yetkilileri baskına uğrayan ve çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği köyün şu an DAİŞ ve Taliban’ın toplanma merkezine dönüştüğünü vurguladı.

235 SİVİL REHİNE BIRAKILDI

Saldırı sonrası rehine alınan çok sayıda tutsak için pazarlıklar sürüyor. Yerel yetkililerin açıklamalarına göre; “Taliban terör örgütünün rehin aldığı 235 sivil, vali ve bölgenin ileri gelenlerinin yapmış olduğu müzakere neticesinde serbest bırakıldı” dendi.

Sar-i Pol vali sözcüsü Zebihullah Emani’nin verdiği bilgiye göre ise, Mirza Olenk köyü sakinlerinden birçok kişi halen Taliban’ın elinde rehine olarak tutuluyor.

Afganistan ordusuna bağlı hava ve kara gücü geniş çaplı operasyon için bölgeye giriş yaptı.