‘Clara Zetkinlerle başladı, Leyla Güvenlerle zirveye ulaşıyor’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan YJA Star ve HPG gerillaları, 2019 yılı 8 Mart’ının Kürtler açısından direnişle karşılandığını belirtti.

Amerikalı kadınların başlattığı kadın emeğine sahip çıkma mücadelesinin Clara Zetkinlerle ilerlediğini vurgulayan gerillalar “Şimdi de Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesi şahsında zirveye ulaştı” dedi.

8 MART KADININ İRADESİNİ ORTAYA KOYDUĞU BİR GÜNDÜR

YJA Star gerillası Bahar Zagros: 8 Mart kadınların kendi iradelerini ortaya koyduğu bir gündür. Bizim için bir gün değil bütün günler kadınlarındır. Ortaya çıkışından itibaren kadınların gösterdiği direniş, gerçekleştirdikleri mücadele bugün Leyla Güven şahsında bu direniş devam ediyor.

Bu direnişi sahiplenmek ve devam ettirmek hepimizin görevidir. Bu kadının kendine ait olmasının mücadelesidir aynı zamanda. 8 Mart’ı Önderliğimiz ve direnen tüm kadınlar şahsında kutluyoruz. Kadınlar, Önderlik üzerindeki tecridi direnişleriyle kıracaktır.

‘KADINLAR VARLIĞINI ORTAYA KOYARAK ÖNDERLİĞİ SAHİPLENİYOR’

HPG gerillası Şoreş Andok: Kadın ne kadar özgürleşirse erkek de o kadar özgürleşir. Çünkü biz kadını öncü olarak kabul eden bir hareketiz. Kadının bugünkü mücadelesi eğer dünyaya yayılıyorsa bu Önderlik sayesindedir. Önderliğin ve şehitlerimizin sayesindedir. Bugün Önderliğimiz tecrit altındadır ve kadın kendi varlığını ortaya koyarak mücadele ediyor. ‘Önderlik benim varlığımın temsilcidir’ diyor aslında. Heval Sema fedai eylemini yaptığı zaman Fikri Baygeldi arkadaş bunu kendisine verilmiş bir talimat olarak kabul ediyor ve eylemini yapıyor. Yine bugün Leyla Güven eyleminden sonra Nasır Yağız’ın açlık grevine başlaması kadının kazanımlarındandır. Bütün kadınlara bu direnişte başarılar diliyoruz.

‘LEYLA GÜVEN DİRENİŞİ İLE ÖZGÜR KADININ SEMBOLÜDÜR’

YJA Star gerillası Şilan Kobanê: 2019 8 Mart’ı biz Kürt kadınları için özel. Bu direniş sürecine de kadınlar öncülük ediyor. Biz şu anda da kadın hakları için de mücadele ediyoruz. Leyla Güven direniş ile özgür kadının sembolüdür. Direnişi bütün her tarafa yaydı. Biz de YJA Star olarak, direnişi devam ettirmeliyiz. Bu yıl Önder Apo’yu özgürleştirme yılı da olacaktır.

‘TECRİDİ KIRMAK İÇİN EYLEMLER YAYILIYOR’

HPG gerillası Sipan Serhat: Önderlik üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Leyla Güven’in başlattığı direnişe Nasır Yağız da katıldı. Tecridin kırılması için bedenini ölüme yatırdı. PKK’nin adı her zaman direnişle özleşti. Tecridi kırmak için, komployu boşa çıkarmak için “Güneşimizi karartamazsınız” şiarı ile Önderlik etrafında ateşten çember oldular. Önderlik üzerinde tecridin kırılması için de şu anda eylemler yayılıyor.