Celile’nin otopsi raporuna ‘gizlilik kararı’ getirildi

Mazıdağı’na bağlı Yukarıocak Köyü’nde geçtiğimiz haftalarda Celile Elalmış, özel harekat polislerinin mevzilendiği yönden gelen bir kurşunla hayatını kaybetti. Elalmaş’ın otopsi raporuna ‘gizlilik kararı’ getirildi.

‘Operasyon bölgesi’ sayılan Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Yukarıocak Köyü’nde 3 Eylül tarihinde göğsüne aldığı kurşunla hayatını kaybeden Celile Elalmış’ın (35) nasıl vurulduğu açıklanmıyor.

Berivandan dönerken eşeğin üstünde sol göğüs altına girip sırtından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Celile Elalmış 5 çocuk annesiydi. Ölümü hakkında soruşturma başlatılmasına rağmen henüz bir gelişme kaydedilemedi. Savcılık incelemesinin ardından ise otopsi raporuna Mazıdağı Savcılığı tarafından gizlilik kararı getirdi. Bir haftaya yakındır çıkan otopsi raporunu görmek için her gün adliyeye giden aile, dosyanın kendilerine gösterilmediğini söyledi.

‘RAPORU GÖRMEK İSTİYORUZ’

Raporu bir an önce görmek istediklerini belirten Elalmış’ın yakınları, “Biz bir haftadır her gün buraya gelip gidiyoruz ama raporu bize göstermiyorlar. En son ısrar ettiğimizde de savcı bize raporda gizlilik kararı olduğunu söyledi. Neden rapora gizlilik kararı versinler ki? Amaçları ne olayı kapatmak mı? Biz o rapora ulaşmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu olayın üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğiz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

OLAYDAN ÖNCE EVLERE BASKIN!

Celile Elalmış’ın vurulma anından bir önceki gün köyde birkaç kişinin evinin basıldığı öğrenildi. Celile’nin evi de asker ve polis tarafından basılan evler arasında.