Beştaş: Vicdan ve Adalet Nöbeti hükümetin maskesini düşürdü

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Van halkının, bütün engellemelere ve şehirdeki ablukalara rağmen Vicdan ve Adalet Nöbetine büyük bir sahiplenme gösterdiğini söyledi.

Van’da devam eden Vicdan ve Adalet Nöbetinin 6. Gününde Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, gelişmeleri ANF’ye değerlendirdi.

Van halkının Vicdan ve Adalet Nöbetini güçlü bir şekilde sahiplendiği belirten Beştaş, herkes için vicdan, herkes için adalet istediklerini söyledi.

VAN HALKI VİCDAN VE ADALET NÖBETİNİ SAHİPLENDİ

Van’da sonra Vicdan ve Adalet Nöbetini İzmir’e taşıyacaklarını ifade den Beştaş, “Vicdan ve Adalet Nöbeti Van’da 6. Günündeyiz. Van’dan sonra nöbetimizi İzmir’de devam edeceğiz. Doğrusu Van’da bütün bariyerlere ve engellemelere rağmen çok güçlü bir dayanışmayla halkla birlik olduk. Halkımız Van’da Vicdan ve Adaleti güçlü bir şekilde sahiplendiğini söyleyebiliriz” dedi.

ADALET HERKESE LAZIM

“Daha önce Diyarbakır’da ve İstanbul’da vicdan ve adaletin ne kadar ihtiyaç olduğunu gördük” diyen Bektaş, “Bu anlamda vicdan ve adalet sadece Kürt halkına, HDP’ye lazım olan kavramlar ve içerikler değil. Gerçekten Türkiye toplumu şu anda adaletsizlik altında ilim ilim inliyor. Bütün kesimler, işçiler, kadınlar, gençler, çocuklar, cezaevinde bulunan tutsaklar, bir bütün olarak 80 milyon büyük bir adaletsizlik ve vicdansızlık altında olduğunu görüyoruz. HDP’nin tuttuğu bu nöbetler, bu adaletsizliğin ve vicdansızlığın açığa çıkmasını ve tartışmasını sağladı. Bizim amacımızda herkesin hitap etmek ve adaletin herkese lazım olduğunu haykırmaktır. Vicdan ve Adalet nöbeti hükümetin maskesini düşürdü” şeklinde konuştu.

İKTİDAR TÜRKİYE TOPLUMUN SUSMASINI İSTİYOR

Van halkının Adalet ve Vicdan Nöbetini çok güçlü bir sahiplenme gösterdiğini dile getiren Bektaş, “Bütün engellemelere rağmen, şehirdeki ablukalara rağmen bu sahiplenmeyi çok önemsiyoruz. İktidarın başındakiler şuanda Türkiye toplumun susmasını istiyor. Sadece kendisine biat eden ve kendilerini destekleyen açıklamalar istiyorlar. Biz ise herkesin özgürce konuşmasın, düşüncesini özgürce ifade etmesini, kimliklerini, dillerini özgürce yaşamasını savunan bir partiyiz” diye konuştu.

HERKES İÇİN VİCDAN, HERKES İÇİN ADALET DEMENİN TAM ZAMANI

Herkes için vicdan, herkes için adalet demenin tam zamanı olduğunu belirten Bektaş, “Özellikle Türkiye toplumu tek tipleştirmeye çalışılmakta. Biz çoğulcu bir yaklaşımla aslında demokrasiyi savunuyoruz, hak ve özgürlüklerin öznesi durumundayız. Bu yaklaşımla nöbetimizi İzmir’e taşıyacağız” ifadesini kullandı.