Barış Anneleri: Barzani utanmalı!

Barış Anneleri İnisiyatifi, Mesut Barzani'ye tepki göstererek, "Utanmalısın! Savaşa ortak olma" dedi.

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, AKP-MHP iktidarının işgalci saldırıları ve Güney hükümetinin buna alet olmasını protesto etti.

Fatih'te bulunan şube binasında açıklama yapan Barış Anneleri, KDP Genel Başkanı Mesut Barzani’ye saldırılara izin verdiği için tepki gösterdi. Barış Annesi Emine Ünal, “Türk askerinin o topraklarda ne işi var? Barzani’nin bundan utanması gerekiyor. Annelerin yüreğini yakmamalı. Çocuklarımız ölmesin. Bizler çocuklarımız için buradayız. Çocuklarımız için gerekirse canımızı da feda ederiz. Barzani’nin buna artık bir son vermesi gerekiyor. Bu savaşa ortak olmamalı" dedi.

Ünal, Barzani'nin geçmişte Kürt güçleri arasında savaşa izin vermeyeceği yönündeki açıklamalarını da hatırlattı. Kürt halkına da yürütülen bu savaşa karşı ses çıkarma çağrısı yapan Ünal, “Çocuklarımızın yanında olacak ve onlarla birlikte yürüyeceğiz. Bizler sadece barış istiyoruz” dedi.

'ÇOCUKLARIMIZ KATLEDİLİYOR'

Amed Barış Anneleri Meclisi üyesi Havva Kıran ise kardeş kanının artık akmaması gerektiğini ifade etti. Kıran şöyle devam etti: “NATO silahları ile topraklarımıza büyük bir saldırı var ve oralarda bizim çocuklarımız katlediliyor. Yüzyıllardır biz tüm halklara canlı kalkan olduk. Ama şimdi bizim sesimizi duyan olmuyor. Mesut Barzani’nin kendi topraklarına yapılanları kabul etmemesi gerekiyor. Kendi çıkarları uğruna bu saldırılara izin veriyor. Bizler bu topraklara artık kalıcı bir barışın gelmesini istiyoruz. Halkımız için en temel gündem şuanda ulusal kongrenin toplanması ve ulusal birliğin inşa edilmesidir. Bunun için de seferberlik ilan edilmeli.”

'BARZANİ SALDIRILARA ORTAK OLMAYI BIRAKMALI'

Barış Annesi Bedia Gökköz ise Mesut Barzani'nin saldırılara ortak olduğunu belirterek, "Türk askeri Kürt topraklarını bombalıyor, zehirli gaz kullanıyor görmüyor musun? Bu dökülen Kürt kanı değil midir? Ağaçlar ormanlar yakılıyor oralar Kürdistan toprağı değil mi? Barzani artık annelerin sesini duymalıdır. Buradan bir kez daha Barzani'ye sesleniyoruz; sesimizi duy, kanın akmasını engelle. Kürt Ulusal Kongresi için yapılan çağrılara ses ver” diye konuştu.