Avrupa’nın birçok kentinde kadın meclisleri kongrelerini yaptı

Avrupa’nın birçok kentinde, kadın meclisleri yıllık kongrelerini yaparak, yeni üyelerini seçti.

AARAU

İsviçre'nin Aarau Rojbin Kadın Meclisi 4. olağan kongresini yaptı. Bir yıllık faaliyet raporunun okunması ve değerlendirmesinden sonra sinevizon gösterimi yapıldı

Daha sonra seçime geçildi. Yeni dönem çalışmaları için 33 kişiden oluşan meclis seçildi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da Sêvê Kadın Meclisi 2. Kongresini yaptı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede siyasal gelişmeler değerlendirildi ve bir yıllık çalışma raporu okundu, değerlendirildi.

Kongre 32 kişilik meclisin seçilmesi ardından “Jin, jiyan, azadi”, “Be Serok jiyan na be”, “Biji berxwedana Efrîne” sloganları ile sona erdi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde faaliyet yürüten Rojbîn Kadın Meclisi yıllık kongresini düzenledi. Bundan sonra Hamburg bölgesindeki kadınlar beş komün şeklinde Rojbîn Kadın Meclisi çatısı altında örgütlenecek.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede Rojbin Kadın Meclisi üyesi Nihal Renkliçay anıldı.

Bir yıllık faaliyet raporunun okunduğu ve değerlendirildiği kongrede seçim gündemine geçildi.

Tartışmalardan sonra meclis üyeleri tek tek kalkıp kendilerini tanıtarak önümüzdeki dönemde hangi kadın çalışmasında yer alacaklarını açıkladılar. Yeni meclis üyelerinin seçilmesi ile kongre sona erdi.

ST GALLEN

NCDK-S St Gallen 5’nci olağan kongresi yaptı.

Offene Kirche Kilisesi toplantı salonunda 130 delege ve konuğun katılımıyla gerçekleştirilen kongre devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Divan seçiminin ardından HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer son siyasal gelişmeleri aktardı. Hezer konuşmasında AKP-MHP faşizminin özelde Kürtlere genelde demokrasi çatısı altında insanca yaşamak isteyen herkese saldırdığını, Efrîn işgal planının da bunun bir parçası olduğunu söyledi. Hezer, dolayısıyla Efrîn’deki sonucun demokrasi ve faşizm ikileminde belirleyici olacağını vurguladı.

1 yıllık dönem faaliyet ve mali raporların okunup değerlendirildiği kongrede daha sonra seçim gündemine geçildi. Komisyonlar oluşturulmasının ardından 52 kişilik meclis oluşturuldu. Yapılan seçimde Sevdet Hayrullahi Erdinç ve Emin Adıyaman eş sözcülüğe getirildi.

BASEL

İsviçre'nin Basel kentinde DTKM 4. kongresini yaptı. Saygı duruşuyla başlayan kongrede Türk devletinin Efrîn'e yönelik yapılan işgal girişiminin değerlendirildi. Siyasi süreç değerlendirmesinden sonra son 1 yılın faaliyet raporu okundu ve değerlendirildi.

Sinevizyon gösteriminin yapıldığı kongrede 7 komisyondan oluşan meclis seçildi.