Anneler kararlı: Asıl devlet vazgeçsin

Açlık grevindeki çocuklarının talebini sahiplenerek nöbet eylemlerini sürdüren anneler, "Bizi öldürseler bile çocuklarımızın arkasında durmaya devam edeceğiz" dedi.

İmralı tecridine karşı cezaevlerinde açlık grevlerinde olan tutsak yakınlarının Urfa'nın Viranşehir ve Suruç ilçelerinde başlattığı nöbet eylemleri devam ediyor. HDP’nin Suruç İlçe Örgütü binasında başlatılan nöbet eylemi 3’üncü gününe girerken, Viranşehir  İlçe Örgütü binasındaki nöbet eylemi ise 2'nci gününde. 

ABLUKA VE TEHDİDE RAĞMEN...

Suruç’ta annelerin eylemde bulunduğu parti binası, eylemin başladığı günden bu yana polis ablukası altında. Binaya girip ve çıkışanları Genel Bilgi Taraması'ndan (GBT) geçiren polislerin, gözaltına almakla tehdit edip, bazı kişilerden ev adreslerini de aldığı öğrenildi.

Bu baskılara rağmen ziyaretçi akınına uğrayan anneleri HDP Urfa milletvekilleri Ömer Öcalan ve Ayşe Sürücü ile birlikte Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik de ziyaret etti.

Suruç’ta olduğu gibi annelerin eylemde bulunduğu Viranşehir’deki parti binasına gelmek isteyenler de yine polisin benzer uygulama ve yaklaşımlarına maruz kalıyor. Yapılan bu engelleme girişimlerine rağmen çok sayıda kişi parti binasına gelerek ailelere destek verdi.

 'DEVAM EDECEĞİZ'

Çocukları direnişte olan anneler ise, “Kimse bizden yerimizde durmamızı beklemesin. Bizi öldürseler bile çocuklarımızın arkasında durmaya devam edeceğiz” mesajı vermeyi sürdürdü.

Anneler, ziyaretçilerine dönük polis baskılarına da şöyle tepki gösterdi: "Biz bu tavrı kabul etmeyeceğiz. Bizim istediğimiz çocuklarımızın taleplerinin karşılanması ve açlık grevlerinin son bulmasıdır. Burada kimseye zarar vermeden çocuklarımızın sesini duyuruyoruz. Asıl devlet bu tavrından vazgeçsin."