Almanya’da genç kadınlardan kamp

Genç kadınlar tarafından Almanya'da düzenlenen kamp, 21-28 Aralık tarihleri arasında yapıldı. Kampta Kürt kadın tarihi, toplumsal cinsiyetçilik, medya ve jineoloji vb. konular tartışıldı.

Genç kadınlar, Almanya’da 21-28 Aralık tarihleri arasında kamp düzenledi. Moral, yaratıcılık ve atölye çalışmaları kapsamında, yaşları 13-30 arası değişen genç kadın kampı düzenlendi. Kampta ataerkilliğe karşı farkındalıklar geliştirildi. Neolitik zamandan Sümer döneminde ortaya çıkan cinsiyetçiliğe, Kürt kadınlarının tarihine ve jineolojiye kadar, kamp, kadın tarihinin içinde bir zaman yolculuğu gibiydi. Boş zamanlarda yapılan aktiviteler, grup ve atölye çalışmalarının düzenlenmesi de günlük yaşamı renkli hale getirdi.

NELER YAPILDI?

Yaklaşık 6 gün süren kampta, Kürt tarihi, Kürt kadın tarihi, toplumsal cinsiyetçilik, özel savaş, medya ve jineoloji konulu atölyeler yapıldı. Ayrıca kır yürüyüşleri düzenlendi, akşamları film izlendi, resim çizildi ve kişisel deneyimler hakkında tartışmalar da yürütüldü.

Toplumsal cinsiyetçilik konulu atölye büyük ilgi gördü. Atölye, şu başlıklarda düzenlendi: "Neolitik; ilk cinsel kırılım (ataerkilin kurulması), ikinci cinsel kırılım (tek tanrılık), üçüncü cinsel kırılım (kadın devrimi)."

Bu atölyelerde erkek egemenliğinin kökeni ve evrimi daha iyi anlaşıldı.

CEVAPLAR ARANDI

Genç kadınlar, 'Özel savaş' atölyesinde ayrıntılı tartışmalar yaptı. Bu bölümde çeşitli psikolojik savaş yöntemleri, özellikle de ‘sanal medya' incelendi. Bu atölyede şu sorulara cevaplar arandı: "Medya bize hangi rol modelleri dayatıyor? Sanal medya bizi ne kadar etkiliyor? Kendimizi manipülasyondan nasıl koruyabiliriz?"

Genç kadınlar, bu sorulara cevap verebilmek ve tartışmaları farklılaştırmak için tiyatro gibi yaratıcı yöntemleri de kullandı.

Kampın son günü için kültürel bir etkinlik düzenleyen genç kadınlar, dans, halay ve tiyatro ile keyifli anlar yaşadı.