Alîna Sanchez ve Anna Campbell için anma etkinliği

Rojava’nin Rimelan kentinde Arjantin ve İngiliz enternasyonalist Alîna Sanchez ve Anna Campbell için kitlesel bir anma etkinliği düzenlendi.

İşgalci Türk ordusunun Efrin’e yönelik bombardımanı sonucu yaşamını yitiren İngiliz enternasyonalist savaşçı Anna Campbell (Helîn Qereçox) ve 17 Mart günü Cizirê bölgesinden Hesêke'ye giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Arjantinli enternasyonalist Alina Sanchez için Rimelan'da anma etkinliği düzenlendi.

Kongraya Star ve Rojava Sağlık Komitesi'nin Aram Tigran Kültür Sanat Salonu'nda organize ettiği anma etkinliğine Alina Sanchez'in annesi Patricia Gregorini, mücadele arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Anma etkinliğinde konuşan Kongra Star yöneticisi Medya Muhammed, Alîna ve Anna'nın mücadeleye katılımlarına dikkat çekerek, anılarına sahip çıkacaklarını belirtti.

Ardından Anna Campbell ve Alina Sanchez için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra mücadele arkadaşları adına konuşan Şîlan Dağ, şunları belirtti: "YPJ'ye katılmasının nedeni yeni bir dünya yaratma idealiydi. Hedefleri vardı Helin'in, bunun için İngiltere'den Rojava'ya kadar geldi. Burada mücadeleye katılan yüzlerce enternasyonalist var, bunlardan biri Helîn biri de Legerin'di. Dünyanın birçok ülkesinden insanlığın özgürlüğüne ve devrimci mücadeleye inananlar buradalar. Onların kaybı bizim için çok ağır. Biz onları takip etmeye devam edeceğiz."

Jineoloji enternasyonaller ekibi adına Şervîn Alman ise kadın özgürlüğü ve sosyalizmin birlikte gelişeceğini Kobanê'de ve diğer kentlerde devam eden direnişle gördüklerini belirtti

Anma etkinliği yapılan konuşmaların arından 'Şehît namirin' sloganlarıyla son buldu.