‘Öcalan üzerindeki tecridi kırmak kadınların birincil görevidir’

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, "Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak kadınların birincil görevi olmalıdır. Sayın Öcalan'ın kadınlara biçmiş olduğu misyon çok açık olarak ortadadır" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecrit devam ediyor. Avukatları ve ailesiyle görüştürülmeyen Öcalan'ın sağlık durumu hakkında ise herhangi bir bilgi verilmiyor. Avukatlarının Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı görüşme başvurusu, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun gereğince hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar gerekçe gösterilerek her defasında reddediliyor.

'TECRİT TÜRKİYE TOPLUMUNA UYGULANIYOR’

Tecridin sadece Abdullah Öcalan'a uygulanmadığını aslında tüm Türkiye toplumuna uygulandığını ifade eden Hakların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, "Tecridi sadece Öcalan üzerinde uygulanan bir faşizan uygulama olarak görmemek gerekiyor. Çünkü Abdullah Öcalan, başta Kürtler olmak üzere Türkiye toplumu açısından, Türkiye'nin barışı ve demokrasi açısından çok önemli görüşleri ve barış projesi olan bir insan" sözlerini kaydetti.

Öcalan'ın 18 yıldır İmralı'da tek başına bir hücrede kaldığını hatırlatan Buldan, "Tecride rağmen Türkiye'nin demokratikleşmesi, Ortadoğu'nun demokratikleşmesi ve Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözülmesi için çok büyük çabalar sarf eden bir şahsiyet. Ancak 5 Nisan 2015 tarihinden beri Abdullah Öcalan'dan bir haber alınamıyor. Üzerinde ağırlaştırılmış bir tecrit olduğunu ifade etmek gerekiyor. Çünkü sadece siyasi heyetler değil aynı zamanda avukatlar ve ailesinin de kendisiyle görüşülmesine izin verilmiyor" dedi.

'SES ÇIKARTMAK GEREK’

Ağırlaştırılmış tecride tepki gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Pervin Buldan, şunları belirtti: "Buna toplum olarak elbette ki ses çıkartmak ve kamuoyunu bilgilendirmek gerekiyor. Bir tepki ortaya koymak gerekiyor. Öcalan'ın üzerindeki tecridini kırmak kadınların birincil görevi olmalıdır. Sayın Abdullah Öcalan'ın kadınlara biçmiş olduğu misyon çok açık olarak ortadadır. Barış ve müzakere sürecinde kadınları her toplantıda birincil gündem maddesi olarak ele alan, kadın perspektifini, özgürlüğünü, toplumda ki yerini çok önemli bir değerlendirme ile ifade eden Öcalan'a bence bugün kadınların öncelikli olarak sahip çıkması gerekiyor."

'EYLEMLER YETERSİZ’

Buldan son olarak tecridi kırmak için eylemlerin, etkinliklerin yapıldığını ancak bunların yetersiz olduğuna dikkat çekerek, "Sayın Öcalan üzerindeki tecridi güçlü bir sahiplenme ile ancak kadınlar kırabilir. Öcalan'ın özgürlüğünü kadınlar sağlayabilir" dedi.