'İzmirli kadınlar Gündoğdu Meydan'nda olmalı'

HDP'nin İzmir'de gerçekleşen nöbet eylemine katılan farklı halklardan kadınlar, tüm İzmirli kadınları nöbet eylemine davet etti.

HDP'nin İzmir'de başlayan Vicdan ve Adalet Nöbetine katılan Çerkes, Türk, Boşnak ve Kürt kadınlar, kadınların direnmek dışında bir yolunun olmadığını ve nöbet eylemlerinin faşizme karşı direnişin önemli zemini olduğunu ifade etti. Boşnak, Kürt, Türk ve Çerkes kadınlardan Semra Uzunok, Hayat İzgü, Aynora Ermiş ve Pervin Rollas Ertem, demokrasi ve halkların birliği için Tüm kadınları Cuma günü Gündoğdu Meydanı'na davet etti.

'AKP FAŞİZMİNE KARŞI KADINLAR GÜNDOĞDU MEYDANI'NA'

Devletin ve erkeğin kadınların yaşam alanlarını daraltarak her alanda adaletsizliği dayatmasına karşı alanlarda olmaları gerektiğini belirten Boşnak halkından Semra Uzunok, kadınlar için Gündoğdu Meydanı'nda devam eden nöbet direnişine katılımın, devletin adaletsizliğine karşı bir direniş olacağını kaydetti.

Uzunok, Gündoğdu Meydanı'nda Cuma günü kadınlar olarak bir araya geleceklerini açıklayarak, İzmir'de yaşayan tüm kadınları meydana davet etti.

'İZMİR'DE YAŞAYAN KÜRT KADINLARI ALANA...'

Nöbet eylemine destek veren kadınlardan Hayat İzgü, Kürt kadınları olarak İzmir'de sayılarının yüz binleri bulduğunu söyleyerek, Kürt kadınlarının İzmir'de devam eden nöbet eylemine öncülük etmesi gerektiğine dikkat çekti. Kürt kadınlarının İzmirli tüm kadınlarla dayanışma içerisinde olarak Gündoğdu Meydanı'na akın etmesi gerektiğini dile getiren İzgü, "Tüm kadınları özellikle de Cuma günü alana bekliyoruz" dedi.

'TÜRK KADINLARI NÖBETE KATILMALI'

Türk ve İzmirli olduğunu söyleyen Aynora Ermiş, İzmirli kadınların aydın kimliğine ve duyarlılığına işaret etti. Ancak, son dönemde İzmirli kadınların sokağa eskisi gibi çıkmadığını belirten Ermiş, nöbet eyleminin her zaman eşitlik ve adalet arayan İzmirli kadınlar için bir fırsat olduğunu dile getirdi. Ermiş, şöyle devam etti: "Ben de evimde oturmadım ve bir Türk kadını olarak bu ülkeden faşizme karşı gelip nöbet eylemine destek veriyorum. Türk kadınlarının nöbet eylemine katılarak çocuklarının geleceği ve barış için destek vermelerini istiyorum."

'ADALET VE EŞİTLİK İÇİN BURADAYIM'

Çerkes olan Pervin Rollas Ertem, adalet ve eşitlik arayışının en doğru adresi olduğu için HDP'nin nöbet eylemine katıldığını açıkladı. Nöbet eylemine her halktan ve inançtan kadınların katılımını da isteyen Ertem, kimlik, ırk ayrımı yapmadan tüm kadınların adalet ve eşitlik için nöbet eylemlerine katılımının önemini vurguladı.