Çocuğa cinsel istismarda bulunan 21 erkek serbest!

AKP, kendi zihniyetinden olanları tahliye ediyor: 21 cinsel istismarcı özgür!

Kulp'ta zihinsel engelli bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için 9'u tutuklu 21 erkeğin yargılandığı davanın dördüncü duruşması görüldü. Mahkeme, duruşmada ifade vermesi için hazır edilen F.'nin ifadesine başvurmadan 9 sanık hakkında tahliye kararı vererek davayı ileri bir tarihe erteledi. Çocuğun üçüncü duruşmada şikayetini geri çektiğine dair beyanda bulunması ise hâlâ tehdit edildiğine ilişkin soru işareti taşıyor. 

Amed'in Kulp ilçesinde 13 Haziran 2014-21 Mart 2015 tarihleri arasında 86 erkeğin sistematik cinsel istismarına maruz bırakıldığını belirten 14 yaşındaki F.’nin şikayeti üzerine 60 erkek hakkında soruşturma başlatıldı. 21 erkek hakkında dava açıldı. 9 erkeğin tutuklu yargılandığı davanın dördüncü duruşması ise bugün Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kapalı görülen duruşmaya Amed Barosu Çocuk Hakları Merkezi, İHD Çocuk Komisyonu üyesi avukatlar ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı Remzi Atalan katıldı.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, celse arası çocuk ve annesinin şikayetten vazgeçtiklerine dair gönderdikleri dilekçe okundu. Mahkeme ise, duruşmada ifade vermesi için hazır edilen F.'nin ifadesi alınmadan 9 sanık hakkında tahliye kararı vererek davayı ileri bir tarihe erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Kulp ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğunun sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığı, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan dünyanın ilk kadın haber ajansı Jin Haber Ajansı (JINHA) tarafından ortaya çıkarıldı.

86 erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını belirten F.'nin ilk ifadesinin ardından olayla ilgili 60 erkek hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında Ersin Ş., Serhat E., Raydin E., Akif K.S., Hüseyin Ç., Selahattin A., Melik S., Mustafa Y., Bayram B., Yakup A., adlı kişiler tutuklanmıştı. Davanın ileri aşamalarında, Bünyamin C., Emrah Z., Erman O., Fuat G., Mehmet Ş., Mehmet T., Mustafa A., Mustafa Ş., Uğur K., Yücel K. ve AKP Kulp Eski Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kara da tutuklandı. 

Davanın üçüncü duruşmasında tutuklu yargılanan 12 erkek tahliye edildi.  9’u tutuklu 21 erkeğin yargılandığı davada sanıklar için "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 44.5 yıl hapis cezası isteniyor. 

Davayı çocuğun avukatları, ailesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Kadın Komisyonu, Amed Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Avukatları takip ediyor. 

Koruma altında bulunan ancak yurttan kaçan çocuk ve annesi, emniyet ve ilk iki duruşmadaki beyanlarının aksine üçüncü duruşmada ağlayarak şikayetçi olmadıklarını bildirdi. Çocuğun ve annesinin tehdit edildiğinin düşünüldüğü davada 60 erkek hakkında açılan soruşturma hâlâ devam ediyor.  Davaya getirilen  yayın yasağı ise sürüyor.