85 yaşındaki tutsak Sîsê Bingöl tahliye edildi

ATK’nin “cezaevinde kalabilir” diye rapor verdiği 85 yaşındaki Sîsê Bingöl cezaevinden tahliye edildi. Bingöl'ün tek mesajı ise barış oldu.

Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından “Cezaevinde kalabilir” diye rapor verdiği 85 yaşındaki Sîsê Bingöl’ün, infazı tamamlandığı için adli kontrol ile Adana Karataş Kadın Açık Ceza Cezaevi'nden tahliye edildi. Cezaevi önünde ailesine kavuşan Bingöl, tahliyesine sevinirken hasta olduğunu bir kez daha yineledi. Bingöl'ün ağzından çıkan tek şey ise barış oldu. Annesinin tahliyesine sevinen Bingöl'ün kızı Hasbike Kanmaz, cezaevinden çıkan annesinin çok mutlu olduğunu söyledi. Kanmaz, annesini de alıp direk Muş'a gideceklerini belirti.

Sîsê Bingöl, Muş'un Varto ilçesine bağlı Badan köyüne Nisan 2016'da yapılan bir baskında 3 kişi ile birlikte "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanarak Muş F Tipi Cezaevi'ne konmuştu. Haziran 2016'da yapılan ilk duruşmada hastalığı göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Ancak Nisan 2017'de devam eden davada Bingöl'e “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Bingöl ve aynı suçlamadan yargılanan oğlu tutuklanarak Muş Cezaevi'ne gönderildi. Akabinde ise Tarsus T Tipi Kapalı Kadın Cezaevi'ne sevk edildi.