8 Mart Zagros’larda kutlandı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Medya Savunma Alanlarından Zagroslarda çok sayıda kadın gerillanın katılımıyla kutlandı.

Kadın ordulaşmasının ilk geliştiği alanlardan olan Zagroslarda bulunan gerillalar 8 Mart’ı törenle kutladı. Çok sayıda kadın gerillanın yer aldığı kutlamada YJA-STAR komutanları Hêzil Özgür, Pelşin Koçgiri, Hilal Rüstem, Dorşin Mahir ve Axîn Ararat yer aldı. YJA-STAR Zagros Saha Komutanlarından Hêzil Özgür yaptığı konuşmada kadın özgürlük mücadelesini her geçen gün büyüterek sürdüreceklerini vurguladı. Konuşmasına özgürlük şehitlerini anarak başlayan Özgür “2018 baharında 8 Mart dünya kadınlar gününü Rêber Apo’ya, özgürlük isteyen dünya kadınlarına zindanlardaki tüm arkadaşlarımıza ve savaş cephelerinde yer alan tüm analarımıza kutlu olsun” dedi.

'MÜCADELE HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR'

Her baharın kendisiyle birlikte bir yenilik getirdiğini belirten YJA-STAR Komutanı Hêzil Özgür, bu baharı da direnişle karşılayacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu: “2017 yılında elde ettiğimiz ve daha öncesinde elde ettiğimiz tüm kazanımlarımız, çok büyük direnişlerin bir sonucudur. Bunun son örneği bugün Efrîn’de zirvelerde yürütülen direniştir. Bütün analarımız, YPJ, YPG ve QSD güçleri günlerdir tüm işgalcilere ve kullandıkları en gelişmiş tekniğe karşı direniyor ve boyun bükmüyor. Bu kazanımlar şehit düşen en değerli arkadaşlarımızın emekleri ve değerleriyle sağlandı. Bugün dökülen bu kanlarla yükseltilen özgürlük mücadelesi, her geçen gün daha da büyüyor.’’

‘DELALLERİN İZİNDE YÜRÜYECEĞİZ’

Kürt Özgürlük Hareketi’nin 40 yıllık mücadele tarihinin Zagroslarda başladığını hatırlatan Özgür, kadınların da en aktif biçimde yer aldığını belirterek, sonuçlarının tüm Kürdistan’da görüldüğünü söyledi. Zagroslarda başlatılan kadın mücadelesinin bugün Efrîn’deki çağın direnişinde zirveye ulaştığını vurgulayan gerilla komutanı Özgür, şöyle devam etti: “Efrîn’de zirveye ulaşan kadın özgürlük mücadelesi Rêber Apo ve Delal Amed gibi nice büyük komutanlarımızın emekleriyle gelişti. Dağlardaki binlerce gerilla, Zagroslarda Ronak, Efrîn’de Avesta ve Barin gibi eşsiz direniş sergileyen kadınlar bu özgürlük meşalesini yükseltiyor. YJA-STAR güçleri olarak, bu arkadaşların izinde yürüyerek 2018 yılında tüm işgal girişimlerine ve saldırılara geçit vermeyecek, yine direnecek ve mücadeleyi büyüteceğiz.”

‘TÜRK DEVLETİNİN VAHŞETİNE SESSİZ KALMAYIN’

YJA-STAR Komutanı Hêzil Özgür Türk devletinin Efrîn işgali, Kürdistan’daki siyasi soykırım operasyonları ve askeri operasyonlarla Kürt halkına yönelik komployu boyutlandırmak istediğine dikkat çekti. Türk devletinin yaptığı saldırıların tüm insanlığa yönelik olduğunu ifade eden Özgür, saldırılar karşında sessiz kalan herkesin buna ortak olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: “Türk devletinin insanlık değerlerine karşı gerçekleştirdiği vahşi saldırılar karşısında sessiz kalan, destek veren tüm ülkeleri kınıyoruz. İnsanlık değerlerinin yerle bir edilmesi, çocukların, kadınların katledilmesine karşı büyük bir sessizlik var. Ancak Kürt özgürlük hareketi her zaman öz gücüne dayandı, hiçbir zaman sırtını bir yere dayamadı. 40 yıldır yürütülen mücadelemiz her zaman gücünü halktan aldı. Bu ilkeyle tüm işgalcilere, saldırılara karşı savaştı, savaşıyor. Bunun örneği bugün Rojava’dadır. Bunun örneği yıllardır bu topraklarda yürütülen savaştır. Bu gerçeği gören herkes, Kürtlere uygulanan bu vahşete karşı gözlerini kapamamalı. İnsan haklarına değer veren herkes Türk devletinin işgaline karşı sesini yükseltmeli. Özellikle kadın ve çocukların katledildiği bu dönemlerde kadınların sesi daha gür çıkmalı.”

'SALDIRILARIN HESABI SORULACAK'

“Zagroslardaki YJA-STAR güçleri olarak bizim de yüreğimiz Efrîn için atıyor” diyen YJA-STAR komutanı, Kürt halkına yönelik katliamların karşılıksız kalmayacağını belirterek, şöyle devam etti: “2018 yılında Türk devletinin tüm işgal saldırılarına karşı ne pahasına olursa olsun en büyük direnişi sergilemek için kararlı ve iddialıyız. Bu katliamlara karşı mücadelemizi büyütecek, Efrîn ve işgal saldırılarının olduğu her yere sahip çıkacağız. Efrîn yalnız değildir. Rojava yalnız değildir. Sadece Kürt kadınlarının değil, bütün dünya kadınlarının savunma gücüyüz. Nerede olursa olsun kadınlara yönelik her saldırıya karşı mücadele eden savunma gücüyüz. Bu temelde Zagroslardan Efrîn’e tüm dünya kadınlarının 8 Mart’ını kutluyoruz.”