73 yaşındaki hasta tutsak cezaevi koğuşunda diyalize bağlanacak!

Hasta tutsak Meles Tekin, tahliye edilmek için 2 aydır Adana Adli Tıp Kurumu'ndan verilecek raporu bekliyor. Durumu ağırlaşan Tekin’in cezaevi koğuşunda diyalize bağlanacağı öğrenildi.

Mardin'de kesinleşmiş 4 yıl 2 ay cezası olduğu gerekçesiyle Nisan ayında tutuklanarak cezaevine gönderilen Meles Tekin (73), daha sonra Elazığ Cezaevi'ne sürgün edildi. Burada yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle sürekli revire çıkarılan Meles Tekin, Adli Tıp Kurumu raporu için Adana'ya sevk edildi. Şimdi Adana Adli Tıp Kurumu tarafından verilecek raporla tahliye edilip edilmeyeceği belirlenecek olan Tekin, 2 aydır raporun çıkmasını bekliyor.

Kalp, göğüs, tansiyon ve şeker hastalığı bulunan Meles Tekin’in özellikle tansiyonunun sürekli yükseldiğini belirten ailesi, neredeyse her gün revire çıkarıldığını söyledi. Günlük yaşamını koğuşta bulunan diğer tutsakların yardımıyla sürdürebildiği öğrenilen Tekin’in vücudunda şişkinlikler oluştuğu da aktarıldı. Karaciğer rahatsızlığı yüzünden yürümekte dahi zorlanan Meles'in kaldığı koğuşta diyalize bağlanacağı öğrenildi.

İki aydır Adana Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporu bekleyen Tekin için hem Mardin hem de Elazığ cezaevlerine denetimli serbestlik başvurusunda bulunulmuş ancak rapor gerekçesiyle geri dönüş yapılmamıştı.