YPS’den İzmir ve Şırnak’ta misilleme eylemleri

YPS Şehit Hogir Amed Misilleme Timleri, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı İzmir ve Şırnak’ta üç eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

YPS Şehit Hogir Amed Misilleme Timleri, yaptığı yazılı açıklamada "Sömürgecilere ve ajan işbirlikçilere karşı intikâm hamlesi” kapsamında eylemler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Misilleme Timleri, “Kürdistan’da işgal operasyonları ve düşmanın Cudi-Gabar dağlarını ateşe vermesine misilleme olarak” İzmir’de iki noktayı yaktıklarını, Şırnak’ta ise polislere ait zırhlı bir aracı molotoflarla kullanılmaz hale getirdiklerini belirtti.

Açıklamada 20 Temmuz günü saat 07.30 sıralarında İzmir’in Balçova ilçesi Barış Mahallesi’nde askeri bir alana yakın elektrik dağıtım merkezi ve çevresinin ateşe verildiği belirtildi. Misilleme Timleri, “Eylemde elektrik dağıtım merkezi ve askeri alanda büyük çaplı maddi hasar meydana gelmiştir” dedi.

Açıklamada Çeşme ilçesinde de turistik bir alanın hedef alındığı ve ciddi maddi hasar oluştuğu ifade edilirken, Şırnak’taki eyleme ilişkin ise şunlar belirtildi:

“Timlerimiz 15.07.2020 akşamı Şırnak Yenimahalle ve Yeşilyurt Mahallesi arasında akrep tipi zırhlı araca dönük molotoflu saldırı gerçekleşmiştir. Birçok molotofun isabet ettiği zırhlı araç alevler arasında kalmıştır. Gerçekleştirilen eylem sonucunda işgalci Türk polisi panik içerisine girerek etrafı rastgele taramış ve mahalleden çıkmak zorunda kalmıştır."

YPS ve YPS-Jîn Misilleme Timleri, "Düşmanın Kürdistan’a yönelik, soykırımcı zihniyeti ve işgal operasyonlarına misilleme olarak, Türk devletinin önemli ekonomik kaynak olarak gördüğü ve güvenli ülke garantisi yaratmaya çalıştığı turizm bölgeleri ve metropolleri her zaman hedef alınacaktır” diye uyardı.