YNK Başkanı: Arkadaşlarımızı şehit eden Türkiye'ye taviz vermeyeceğiz

YNK Başkanı Bafil Talabani, “Benim 3 arkadaşım Türkiye tarafından şehit düşürüldü. Türkiye’ye taviz vermeyeceğiz" dedi.

Kurdistan Yurtseverler Birliği Başkanı (YNK) Bafil Celal Talabani Bağdat’ta bir konferansa katıldı. Bafil Celal Talebanî konferansta yaptığı konuşmada Türk devletinin Kurdistan Bölgesine yönelik saldırılarına dikkat çekerek, “PKK bizim düşmanımız değil. YNK’nin amacı Bağdat ve Bölge ile olan ilişkilerini güçlendirmektir. Biz Irak’a düşman gözüyle bakmıyoruz. Türk devletinin hava saldırılarından rahatsızız. Bu son saldırılarda 3 arkadaşımız şehit düştü. Bu nedenle Türk devleti istihbarat ve askeri durumunu gözden geçirmeli. Türkiye’yi YNK’yi bir düşman olarak görmemeye çağırıyorum. Kapımız diyalog için açıktır ancak hiçbir baskı altında tutumumuzdan taviz vermeyiz” dedi.

Irak Federal Mahkemesinin aldığı kararlara da değinen Bafil  Talabani, geçmiş yıllarda Bölge’de yapılan seçimlerin adaletsiz bir şekilde yapılmasından dolayı Irak Federal Mahkemesi’nin Kurdistan Bölgesi Parlamento seçimlerine ilişkin aldığı kararların ağır geldiğini vurguladı.

Bazı güçlerin Amerikan güçlerinin Irak topraklarından çıkmasını istediğini, ancak yeni anlaşmaya göre güçlerin Irak’ta kalması gerektiğini belirten Talabani, “Amerika şunu çok iyi bilmeli ki Irak, ülkesinin çıkarları gereği diğer ülkelerle de ilişkilerini geliştirmek istiyor. Washington’un bunu anlaması gerekiyor” dedi.