Yeşil Sol: Colemêrg’de halkın iradesine saygı gösterin

Colemêrg’de her üç vekili de elde eden Yeşil Sol Parti, sonuçları değiştirmeye yönelik manevralara tepki göstererek, halkın iradesine saygılı olunmasını istedi.

14 Mayıs seçimlerinde gümrük oylarının da eklenmesiyle Yeşil Sol Parti’nin her üç milletvekilinin de kazandığı kesinleşti.

Yeşil Sol Parti milletvekili seçimlerinde Colemêrg’de oyların yüzde 64,05’ini alırken, AKP yüzde 19,75’te, CHP ise yüzde 6,67’de kaldı.

Yeşil Sol Parti'den vekil seçilen Öznur Bartın, HDP PM üyesi Abdullah Zeydan ve HDP Gever İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri, seçim sonuçlarına dair Gever'deki seçim irtibat bürosunda açıklama yaptı.

HDP PM üyesi Abdullah Zeydan, kent sakinlerine teşekkür ederek yetkilileri karara saygı duymaya çağırdı.

Zeydan, "Hakkari genelinde Yeşil Sol Parti 95 bin 300, AKP de 29 bin 48 oy almıştır. Hakkari halkının bu iradesi Yeşil Sol Parti’ye 3 milletvekili kazandırmıştır. Gümrüklerden AKP’nin 29 bin 48 oyuna bin 978 oy, Yeşil Sol Parti’ye de 438 oy ilave edilmiştir. Gümrük oylarıyla birlikte Yeşil Sol Parti 95 bin 742, AKP 31 bin oya ulaşmıştır” dedi.  

Yeşil Sol Parti’nin gümrük oylarıyla birlikte 2 bin 800 farkla 3 milletvekili kazandığını sözlerine ekleyen Zeydan, şöyle konuştu: “Tüm ilçe seçim kurulu başkanları ve yetkililerine ıslak imzalı tutanaklara sadık kalmaları yönünde çağrıda bulunuyoruz. Bu oyların toplamında herhangi bir değişikliğe gitmeyi ve AKP lehinde artışa gitmeyi ne bu halk, ne hukuk, ne de adalet kabul eder. Hakkari halkının ortaya koyduğu bu iradeye herkesin saygı göstermesini bekliyoruz. Demokrasiye, özgürlüğe ve hukuka inanan herkesin bu karara saygı göstermesini istiyoruz. Hakkari halkının iradesini yok sayan, ayaklar altına alan yaklaşımlar ve girişiminde bulunmamasını bekliyoruz.”