YAT şehitleri son yolculuğuna uğurlandı-YENİLENDİ

Başûrê Kurdistan'da helikopter kazasında şehit düşen YAT şehitleri son yolculuğuna uğurlandı.

Helikopter kazasında şehit düşen 9 YAT savaşçısının cenaze törenine katılmak üzere Cizre, Reqa, Fırat, Minbic, Şehba ve Dêrazor bölgelerinden on binlerce kişi Hesekê’ye geldi.

Başûrê Kurdistan'da 15 Mart'ta helikopter kazasında şehit düşen 9 YAT savaşçısının cenaze töreni Hesekê’de başladı.

Hesekê'deki Serdem Stadı'nda yapılan tören için Cizre, Reqa, Fırat, Minbic, Dêrazor ve Şehba bölgelerinden on binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren Hesekê’ye doğru yol aldı.

Buradaki kitlenin büyük bir kısmı Serdem Stadı'na giderken geri kalan kısmı ise cenazeleri almak için Şehit Sarya Hastanesi'ne gitti.

9 şehidin naaşı omuzlarda yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki stadyuma taşındı. QSD komutanlarından Mazlum Ebdî ve Newroz Ehmed, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi eşbaşkanları Bêrîvan Xalid ve Ebid Hamid El-Mihbaş, YNK Terörle Mücadele Güçleri Komutanı Wehab Helepçî, Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı Emîne Umer de törene katılacak.

Törenin ardından şehitlerin cenazeleri defnedilmek üzere Qamîşlo, Dêrik, Kobanê ve Şehba'ya götürülecek.

Hastaneden alınan cenazeler konvoylarla Serdem Stadyumu’nun önüne getirildikten sonra omuzlarda alana taşındı.

'ŞEHİTLERİN SAYESİNDE ELDE EDİLEN KAZANIMLAR KORUNMALI'

YAT savaşçıları için düzenlenen törene katılan Özerk Yönetim eş başkanları, MSD, Şehit Aileleri Meclisi ve DİK temsilcileri, mücadeleyi büyütme sözü verdi. 

QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi’nin konuşmasının ardından Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Ebid Hamid El Mihbaş, MSD Eş Başkanı Emine Omer, Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Selma Xelîl ve Demokratik İslam Kongresi temsilcisi Mela Ebdurheman Bedirxan söz aldı.

Konuşmalarda şehitlerin başta DAİŞ çeteleri olmak üzere bölgeye yönelik tüm saldırılarda verdiği mücadeleye işaret edilerek, şehitlerin fedakarlıkları sayesinde elde edilen kazanımların korunmasının önemine değinildi.

Öte yandan şehitlerin Kuzey ve Doğu Suriye’yi özgürleştirilmesinde oynadığı role işaret eden katılımcılar, işgal altındaki toprakların özgürleştirilmesi sözünü yeniledi.

Efrîn’in Cindirêsê ilçesinde Newroz’u kutlamak isteyen 4 Kürdün katledilmesine ayrıca vurgu yapılan konuşmalarda, uluslararası topluma ve Suriye’deki tüm güçlere Efrîn’deki Türk işgaline son verme çağrısı yapıldı.

SLOGANLAR EŞLİĞİNDE UĞURLANDILAR

Cenaze töreni, konuşmaların ardından sona erdi.

9 savaşçının cenazesi, on binlerin haykırdığı "Şehîd namirin", "Bijî Berxwedana YPG yê", "Bi can bi xwîn em bi te re ne ey şehît” sloganlarıyla topraklarına uğurlandı.

Şervan Kobanê'nin (Ebdo Ehmed Ebdî) cenazesi Kobanê'de, Feraşîn Baran (Nejbîr Mehmûd Hemdo), Dîdar Dêrik (Hemdiya Seydo Seydo), Hogir Dêrik (Elaa Ednan Hemûd), Dogan Efrîn (Hadî Hemdûş Zahir, Koçer Dêrik (Diwêş Ehmed Oear) ve Harûn Rojava’nın cenazesi (Mecîd Silêman Mihemed) Dêrik'te, Rojeng Rifet'in (Berfîn Bîlal Rifet) cenazesi Şehba’da, Xebat Dirbêsiyê’nin (Rênad Îzedîn Eli) cenazesi ise Dirbêsiyê’de toprağa verilecek.